Blogger

Szolgáltatások

 

Szervizünk az alábbi szolgáltatásokkal áll ügyfelei rendelkezésére:

Cégünk vállalja analóg tachográf készülékek hitelesítését, illesztését, az összes típus javítását a készülék megbontása nélkül, illetve bizonyos típusok készülék megbontásával történő javítását, mely kiterjed a Kienzle (Siemens-VDO) 1311, 1314, 1318, 1319, 1324-es típusok, Veeder-Root 8300, illetve 8400-as sorozatra is.

Tevékenységeink közé tartozik továbbá digitális tachográf készülékek beépítése és aktiválása, illesztése, időszakos vizsgálata, emellett adatletöltés, kiértékelés, adatmentés, valamint archiválás. Ide sorolhatjuk az 561/2006 EK rendelet szerint számítógépes kiértékelést is.

Mindemellett foglalkozunk digitális tachográf nyomtatószalagokkal és tachográf lapokkal, ez utóbbi esetében 100, 125, 140, 180 km/h méréshatárral, akár fordulatszámmérős kivitelben is.

Vállaljuk diagramtárcsa kiértékelését, az 561/2006 EK rendelet szerinti számítógépes elemzéssel, továbbá sebességkorlátozó berendezés beépítését, illetve időszakos vizsgálatát.

Végezetül szolgáltatási körünk kiterjed állófűtéssel, valamint pótfűtéssel kapcsolatos tevékenységekre is.

Amennyiben megbízható tachográf szervizt keres, vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeink valamelyikén, munkatársaink készséggel segítenek Önnek!

További információkért keressen minket

Elérherőségeinken!

Tachográf szerviz: ha szükség van ránk, itt vagyunk!

tachográf szervizEgy tachográf szervizre minden olyan vállalkozásnak szüksége van, ami fuvarozással foglalkozik.

Ha fuvarozással foglalkozó vállalkozást szeretne indítani, akkor a járművek megvásárlásán, esetleg bérlésén, vagy lízingelésén túl szüksége lesz egy szervizre, ahol az esetleges meghibásodásokat javítják. Azonban más szolgáltatásokat is igénybe kell majd vennie a gördülékenység biztosítása érdekében, például egy könyvelőét, vagy egy tachográf szervizét.

A fuvarozási tevékenység egy törvény által szabályozott munka, és e törvényeket minden vállalkozásnak kötelező betartania. A törvény meghatározza, hogy a sofőröknek milyen időközönként, illetve milyen hosszan kell pihenőt tartaniuk – ennek ellenőrzését teszi lehetővé a tachográf, emellett pedig az adatokat is eljuttatja a munkáltatóhoz, és a sofőrnek is segítséget nyújt a pihenőidők számon tartásában. Ha viszont elromlik, a munka a törvényes kereteken belül nem folytatható, ami komoly bevételkiesést is okozhat a cégnek, ezért a lehető legsürgősebben szükség van egy megbízható tachográf szervizre.

Egy tachográf szerviz segítségével hamar kijavíthatóak a hibák, ám másban is lehet rá számítani, így például a tachográf adatainak mentésében is. Ennek határideje 90 nap, kártya esetén pedig 28 nap, és természetesen törvényileg kötelező, ám érdemes ennél gyakrabban elvégeztetni, hiszen ezek az adatok pótolhatatlanok.

Ha megbízható tachográf szervizt keres, válassza Ön is cégünket! Bármilyen hibáról is van szó, állunk a rendelkezésére. A lehető legrövidebb időn belül elhárítjuk az akadályokat, így probléma és fennakadás nélkül folytatható a feladatok teljesítése. Ha még nem szerezte be vállalkozásához a tachográfokat, a beépítést, az aktiválást, valamint a hitelesítést is elvégezzük.

Amennyiben felkeltettük az érdeklődését, és bővebb információra lenne szüksége tachográf szervizünk szolgáltatásaival és áraival kapcsolatban, illetve, ha szeretné igénybe venni szolgáltatásainkat, forduljon hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeink egyikén!

Digitális tachográfokkal kapcsolatban is állunk rendelkezésre! 

Digitális tachográfokDigitális tachográfokkal kapcsolatban is számíthatnak ránk az ügyfelek. Teljeskörű segítséget nyújtunk a vállalkozásoknak, bízza ránk bátran a készüléket!

Akik szállítmányozással foglalkozó vállalkozást vezetnek, közülük egyeseknek gyakran okoznak fejtörést a digitális tachográfok. Nem ritka, hogy páran hosszabb idő után sem tudják megszokni a készülékeket, gyakran merülhet fel probléma a kezelés során, ez pedig óriási baj, hiszen a felhasználók így nem fognak hiteles, pontos adatokat kapni az utazásokról. Ezen kívül a digitális tachográfoknál számolni kell az adatmentésekkel, kiértékelésekkel, ehhez pedig nem csupán rutinos kezelésre van szükség, hanem megfelelő szakmai tapasztalatra, technikai háttérre is. Amennyiben Önnek is kérdései lennének a készülékkel kapcsolatban, szeretne útmutatást kapni, emellett a különböző feladatokat is elvégeztetné profikkal, forduljon hozzánk bizalommal!

Cégünk kellő tapasztalattal, gyakorlattal rendelkezik a digitális tachográfok terén is. Ügyfeleink számára szívesen adunk útmutatást, megfelelő szakmai segítséget, így nagyon hamar rá lehet hangolódni az eszközök kezelésére. Nálunk rengeteg mindenre választ kaphat. A bennünket felkeresők számára olyan hasznos információkat adunk át, amiknek köszönhetően a felhasználók magabiztosan tudják majd alkalmazni a digitális tachográfokat. Ez fontos szerepet tölt be abban, hogy a munkavégzés gördülékeny, problémamentes legyen. A szükséges információk mellett ügyfeleinknek teljeskörű szolgáltatásokat biztosítunk. Többek között adatmentésért, kiértékelésért, időszakos vizsgálatért is felkereshet bennünket.

Segítünk, hogy a digitális tachográfok ne okozzanak a felhasználóknak fejtörést, kellemetlen pillanatokat. Szolgáltatásunk rugalmas, ügyfélközpontú, garantáljuk, hogy elégedett lesz a munkánkkal. Weboldalunkon bővebb információkat is találhat rólunk, tevékenységünkről. Ha kérdései lennének, lépjen velünk kapcsolatba a megadott elérhetőségeinken, ahol munkatársaink készséggel állnak az érdeklődők rendelkezésére.

Tachográf adatmentés gördülékenyen! 

Tachográf adatmentésTachográf adatmentés, problémamentesen, rövid határidővel. Ne kockáztasson, vállalkozásunkban minden elérhető a gyors, gördülékeny folyamathoz!

A szállítmányozással foglalkozó cégek hiteles, pontos elszámolásaihoz mindenképp szükség van a tachográfok által rögzített adatok mentésére. Ehhez nem mindenhol áll rendelkezésre megfelelő technikai háttér, így pedig meglehetősen kockázatos hozzálátni a folyamathoz. Ha elvesznek az adatok, akárcsak egy részük is, rendkívül kellemetlen helyzetbe kerülhet az adott vállalkozás. Nem célszerű kísérletezni, a véletlenre bízni a tachográf adatmentést. A legjobb, ha a cégvezetők már az első pillanattól kezdve olyan szakemberekre bízzák az adatmentést, ahol minden rendelkezésre áll a folyamat zökkenőmentes lebonyolításához.

Nálunk minden eszköz, technikai háttér elérhető a problémamentes tachográf adatmentéshez. Ha hozzánk fordulnak a szállítmányozással foglalkozó vállalkozók, nem érhetik őket kellemetlen meglepetések a folyamat során.  A tachográf adatmentéshez modern, megbízható rendszert használunk, ami nem csupán pontos, hanem rendkívül gyors is. Nálunk nagyon hamar befejeződhet a folyamat, így az elszámolásokkal is időben végezhet a cégében. Szolgáltatásunk rugalmas, ügyfélközpontú, garantáljuk, hogy minden szempontból elégedett lesz velünk. A tachográf adatmentéssel kapcsolatban hosszú távon számíthat ránk. Folyamatosan elérhetők vagyunk, a jövőben már nem lesz szükség arra, hogy korrekt szolgáltatót találjon a mentéshez.

A tachográf adatmentést a legmagasabb szakmai követelmények szerint végezzük, bízza ránk bátran a feladatot, velünk könnyedén alkalmazkodhat az előírásokhoz! Honlapunkon bővebb információkat is találhat rólunk, szolgáltatásainkról. Az adatmentésen kívül készülék telepítést, szervizelést is vállalunk. A kedvező árakról sem feledkezünk meg, bennünket anyagi szempontból is megéri felkeresni. Ha kérdései lennének, vagy szeretné igénybe venni a szolgáltatásunkat, forduljon hozzánk bizalommal a megadott elérhetőségeinken, ahol munkatársaink készséggel állnak az érdeklődők rendelkezésére. 

Tachográf szervizünk szakszerű segítséget nyújt! 

Tachográf szervizünkTachográf szervizünkben szakszerű, hatékony munkát végeznek szakembereink. Ne várjon tovább, legyen a készülék naprakész, kérje a szervizelést!

Sajnos a tachográfokkal kapcsolatban is felmerülhetnek problémák. Ilyenkor a legfontosabb, hogy az érintettek minél hamarabb felkeressék a megfelelő szakembereket a javításhoz, ugyanis bizonytalanul működő eszközzel nem igazán lehet elindulni és hiteles adatokat kapni az adott útról. Amennyiben Ön is rendellenességet tapasztal, és szeretne mihamarabb eljutni a megfelelő szakemberekhez, forduljon bizalommal tachográf szervizünkhöz!

Tachográf szervizünkben szakszerű, hatékony munkát végeznek szakembereink a javítás során. A legprofibb személyek dolgoznak nálunk, akiknek kellő tapasztalatuk, gyakorlatuk van a készülékek és a hibáik terén egyaránt. A helyreállítás során nagy hangsúlyt fektetnek a pontosságra, precizitásra. Minden apró részletet megvizsgálnak, így tachográf szervizünkben a berendezések teljeskörű átvizsgáláson eshetnek át. Ezzel egyúttal más, kezdődő hibák is kiszűrhetők időben, ennek köszönhetően nem kell újból leállni a munkával a problémák miatt. Bármilyen gonddal fordulhat tachográf szervizünkhöz, szakembereinknek semmi sem jelenthet kihívást. Mindent megtesznek annak érdekében, hogy Ön ismét problémamentesen használhassa a készüléket a munkájához. A minőségi kivitelezés mellett a rövid határidőkről sem feledkezünk meg. Tisztában vagyunk azzal, hogy ezen a területen különösen fontos a gyors javítás. Szerencsére szakembereinknek nem okoz nehézséget gyorsan, eredményes munkát végezni.

Tachográf szervizünkben megfelelő segítséget kaphat, válassza bátran szolgáltatásunkat! Weboldalunkon bővebb információkat is találhat rólunk, szolgáltatásainkról. A javításon kívül a készülékek hitelesítését, illesztését is vállaljuk. Áraink kedvezőek, így anyagi szempontból is megéri minket választani. Ha kérdései lennének, vagy igénybe venné a szolgáltatásunkat, lépjen velünk kapcsolatba a megadott elérhetőségeinken, ahol munkatársaink készséggel állnak az érdeklődők rendelkezésére.

A digitális tachográf használatával járó teendők

digitális tachográfokA digitális tachográfok alkalmazása egyszerű, de a kapcsolódó feladatokat szakértőkre kell bízni, forduljon hozzánk bizalommal profi megoldásokért!

A tachográfok használata kötelező a szállítmányozást végső sofőrök számára, a készülékek segítségével ugyanis nyomonkövethetőek és nyilvántarthatóak a tevékenységre vonatkozó adatok. Míg az analóg változatok alkalmazása nagy odafigyelést igényel, addig a digitális tachográfok sokkal egyszerűbben és kényelmesebben kezelhetőek. Ezek a típusok egy személyre szóló kártyával működnek, amit a fedélzeti egységbe kell helyezni a sofőröknek. Az adatok a gépegységen és a kártyán egyaránt rögzítésre kerülnek, ám fontos tudni, hogy míg az előbbit 90 naponta, addig az utóbbit 28 naponta le kell tölteni, és az adatokat elektronikusan tárolni kell.

Cégünk vállalja az adatok letöltését és mentését, a jogszabály szerinti kiértékelést, valamint az archiválást is. Bízza ránk a digitális tachográf használatával járó teendőket, biztos lehet benne, hogy a legjobb kezekben lesz a készülék!

Analóg tachográf készülékek

analóg tachográf készülékAnalóg tachográf készülékek szervizelése, karbantartása, hitelesítése és illesztése kedvező áron – forduljon hozzánk bizalommal!

Az analóg tachográf készülékek, vagy másik nevükön a menetíró készülékek rögzítik a megtett út hosszát, a sebességet, valamint a járművek indulásának és megállásának időpontjait. A tachográf segítségével nyilvántartható a vezetéssel, egyéb munkavégzéssel, készenléttel és pihenéssel töltött idő.

A régebbi típusú járművekben még előfordulnak az analóg tachográf készülékek. Ezek legfőbb jellemzője, hogy az adatokat egy papírkorongra rögzítik, ami maximum 24 óra adatait képes tárolni. A jogszabályok alapján viszont a sofőröknek egy ellenőrzés során 28 napra visszamenőleg kell elszámolniuk a munkaidejükkel, tehát az analóg tachográf készülékek elavultnak mondhatóak – épp ezért térnek át sokan a digitális változatra.

Amennyiben Ön még a régebbi, analóg tachográf készülékeket használja autóiban, és szervizre lenne szüksége, vegye fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeink egyikén!

Tachográf szerviz: gyors segítség a szállítmányozók számára!

Tachográf szervizTachográf szerviz, megbízható, rugalmas szolgáltatások, kedvező áron, ha rendellenességet tapasztal, hozza el mihamarabb készülékét!

A szállítmányozás területén muszáj folyamatosan a maximumot nyújtaniuk a sofőröknek, így történhet meg az, hogy egyesek útnak indulnak nem túl megbízhatóan működő tachográffal is. Ez nem igazán helyes döntés, hiszen hibás készülékkel nem lehet hiteles adatokat kapni az adott útról, ez pedig további bonyodalmakat okozhat. Érdemes minél hamarabb felkeresni egy tachográf szervizt, ahol rövid időn belül tudják orvosolni a problémát.

Tachográf szervizünk tisztában van azzal, hogy a szállítmányozásban nincs lehetőség a hosszas leállásokra, ezért a minőség mellett kiemelt figyelmet fordítunk a határidőkre is. Szakembereink kellő tapasztalattal, gyakorlattal rendelkeznek, számukra nem jelent kihívást gyorsan orvosolni a felmerülő hibákat.

A szervizelés után ismét zavartalanul lehet dolgozni. Amennyiben Ön is rendellenességet tapasztal, keressen fel bennünket mihamarabb elérhetőségeinken a javításért!

Tachográf illesztésre mikor van szükség? 

tachográf illesztésTachográf illesztés profi szakemberekkel, gyors, minőségi szolgáltatás keretein belül, ne feledkezzen meg a fontos teendőről!

A tachográfok nélkülözhetetlen eszközök a szállítmányozás területéről. Ahhoz, hogy pontos, hiteles mérést tudjanak végezni, illesztésükre kiemelt figyelmet kell fordítani. A tachográf illesztésre több esetben is szükség van, amikkel egyesek nem igazán vannak tisztában. Most itt a lehetőség, hogy tájékozódjon ezekről a helyzetekről, így időben kérheti közreműködésünket ebben.

A tachográf illesztést időszakosan két évente szükséges megismételni. Ha javítani kellett a készüléket, a szervizelés után szintén számolni kell ezzel a fontos teendővel. Váltócserekor, más méretű gumiabroncsok telepítésekor sem szabad megfeledkezni az illesztésről!

Ha a felsorolt szituációk közül bármelyik érinti Önt, és szeretné ránk bízni a munkálatokat, forduljon hozzánk bizalommal! Ügyfeleink nálunk a legjobb kezekben tudhatják eszközeiket, profi csapatunk kiváló munkát végez, így a szerkezetek pontosan fogják rögzíteni az adatokat. Lépjen velünk kapcsolatba, és foglaljon időpontot az illesztéshez!

Digitális tachográfra váltana? Segítünk! 

Digitális tachográfokDigitális tachográfokkal könnyebb a munkavégzés, bízza ránk bátran a készülék telepítését!

Nagyon sok szállítmányozással foglalkozó cégben a modernizálás keretein belül lecserélnék a járművekben található régi analóg tachográfokat digitális típusokra. Mivel nagyon szigorú szabályokhoz kell igazodni, a cégvezetők mindenképp szakemberekre bíznák az új szerkezetek telepítését. Amennyiben Ön is váltana, és nem találta meg a megfelelő szerelőket a beépítéshez, ne kutasson tovább, mert jó helyen jár!

Cégünk szakemberei vállalják a digitális tachográfok telepítését. Nálunk nem kell a kellemetlenségek miatt aggódnia, szakembereink pontos, alapos munkát végeznek, garantáljuk, hogy százszázalékban elégedett lesz a végeredménnyel. Az ügyfelek hosszú távon számíthatnak ránk, így, ha a jövőben adatmentésre, hibaelhárításra lenne szüksége, állunk rendelkezésére.

Bízza ránk bátran a digitális tachográfok telepítését! Szakembereink gyorsan dolgoznak, így nem kell heteken át várnia a beépítés befejezésére. Ha kérdései lennének, keressen bennünket bizalommal a megadott elérhetőségeinken!

Tachográf javítás: ne induljon el problémás készülékkel!

tachográf javítás

Sajnos ahogy más műszaki eszközöknél, úgy a tachográfoknál is előfordulhatnak problémák a használatuk során. Bármilyen rendellenességet is tapasztalnak a sofőrök, nagyon fontos, hogy semmiképp se induljanak útnak a hibás eszközzel, mert komoly pénzbírságokat kockáztathatnak ezzel. Amennyiben Önnek is gondja van a készülékkel, az indulás helyett válasszon bennünket és a tachográf javítást!

Cégünk évek óta foglalkozik tachográf javítással. Szakembereink bármilyen problémát orvosolnak, számukra semmilyen hibajelenség nem jelenthet kihívást. Mivel tisztában vannak azzal, hogy a szerkezetek mennyire kulcsfontosságú munkaeszközök, a minőség mellett a rövid határidőkre is odafigyelnek. Nálunk így nem kell hosszú heteket várniuk az ügyfeleknek arra, hogy visszakapják a készülékeket a munkavégzéshez.

A tachográf javításban élen járunk. Ne induljon útnak a problémás eszközzel! Szakembereinktől bátran kérdezhet, szívesen válaszolnak, adnak tanácsokat a készülékek kezelésével kapcsolatban. Ha igénybe venné szolgáltatásunkat, vagy kérdései lennének, keressen fel minket a megadott elérhetőségeinken!

Tachográf adatmentés profikkal: nálunk nem veszhetnek el az adatok!

digitális tachográf

Ahhoz, hogy a szállítmányozással foglalkozó cégek elkerüljék a büntetéseket, nem csupán a tachográfok beszereltetéséről kell gondoskodniuk, hanem a készülékeken található adatok mentéséről is. Ez esetben nagyon oda kell figyelni arra, hogy a lekért adatok ne vesszenek el, mert ez nagy mértékben megnehezítheti az elszámolásokat, ráadásul a vállalkozás emiatt kellemetlen helyzetbe is kerülhet a hatóságoknál. Amennyiben Ön szeretné zökkenőmentessé tenni a tachográf adatmentést, bízza inkább ránk ezt a feladatot!

Profikkal a tachográf adatmentés sokkal problémamentesebb és gyorsabb, hiszen munkatársaink az évek során már rengeteg ilyen folyamatot lebonyolítottak. Az adatok elvesztése miatt nem kell aggódnia, mert nagyon megbízható eszközökkel dolgoznak kollégáink. Nálunk minden rendelkezésre áll a sikeres adatmentéshez, így pedig nem kerülhet kellemetlen szituációkba a hatóságoknál.

A tachográf adatmentést rugalmas, ügyfélközpontú szolgáltatás keretein belül biztosítjuk. Ha bővebb információkra lenne szüksége, keressen bennünket bizalommal a megadott elérhetőségeinken!

A digitális tachográfokkal kapcsolatban is hosszú távon számíthat ránk!

digitális tachográf

A digitális tachográfok kulcsfontosságú szerepet töltenek be a szállítmányozás, utasszállítás terén. A készülékekkel kapcsolatban sokan keresnek olyan szolgáltatást, ahol az eszközök telepítésén kívül foglalkoznak még időszakos vizsgálattal, adatmentéssel, kiértékeléssel. Amennyiben Önnek is olyan szolgáltatóra lenne szüksége, ahol több mindent el tud intézni, ne kutasson tovább, mert vállalkozásunk teljeskörű segítséget nyújt.

A digitális tachográfok terén az ügyfelek ránk hosszú távon számíthatnak. A jövőben bátran fordulhat hozzánk adatmentésért, archiválásért, időszakos vizsgálatért, sőt, az esetleges hibák elhárításáért is kereshet minket. Munkatársainktól bátran kérdezhet, igyekeznek mindenre megfelelő választ adni, így tiszta képet kaphat a készülékek működéséről, használatáról. Velünk elkerülheti a büntetéseket, kellemetlen helyzeteket.

A digitális tachográfok karbantartása, kezelése velünk a legegyszerűbb! Ha igénybe venné szolgáltatásainkat, bátran keressen fel bennünket a megadott elérhetőségeinken!

Tachográf szervizünk gyors és minőségi szolgáltatást biztosít!

tachográf szerviz

Ahogy más műszaki berendezéseknél, úgy a tachográfoknál is merülhetnek fel problémák használatuk közben. Mivel sokaknak rendkívül fontos munkaeszközeik a szállítmányozásban, utasszállításban, az érintett felhasználók mindenképp olyan céget szeretnének találni a javításhoz, ahol kiemelt figyelmet fordítanak a rövid határidőkre. Amennyiben Önnek is gondja van eszközével, és nem talált még az igényeknek megfelelő szolgáltatót, ne kutasson tovább, mert tachográf szervizünk maximálisan megfelel az elvárásoknak!

Tachográf szervizünk kiemelt figyelmet fordít arra, hogy az ügyfelek minél rövidebb időn belül visszakapják eszközeiket, így ismét zavartalanul használhatják a munkavégzéshez. A gyors és hatékony javításhoz nálunk minden a rendelkezésre áll. Tapasztalt szakembereink az évek során rengeteg esettel találkoztak, számukra nem jelent kihívást a gyors hibafeltárás majd helyreállítás.

Tachográf szervizünkben a legjobb kezekben lesz a szerkezet! Ha felkeltettük érdeklődését, és igénybe venné szolgáltatásunkat, forduljon hozzánk bizalommal a megadott elérhetőségeinken!

Tachográf adatmentés: amikor csak szükséges!

tachográf adatmentés

A jogszabályok alapján kötelező bizonyos időközönként tachográf adatmentést végezni, azonban ezen kereten belül bármikor elvégezhető, amikor csak szükség lehet rá a biztonság érdekében. De mikor szükséges mindenképpen elvégezni a tachográf adatainak mentését?

A jogszabály által előírt határidő a tachográf adatmentésre 90 nap, a kártya esetén 28 nap, az üzembentartói kártyát azonban nem szükséges letölteni, hiszen az csupán azonosításra szolgál, a vezetői kártyát viszont abban az esetben is le kell tölteni 28 naponként, ha az nincs használatban. Mivel azonban a tachográfon tárolt adatok gyakorlatilag pótolhatatlanok, érdemes viszonylag gyakran, vagyis az előírtnál sűrűbben alkalmazni a tachográf adatmentést, hogy ne történhessen baj.

Amennyiben szeretné az előírtakon túl is elvégeztetni a tachográf adatainak mentését, válasszon bennünket, ha pedig kérdése lenne tevékenységünkkel, illetve árainkkal kapcsolatban, forduljon hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeink egyikén; kollégáink várják hívását!

Tachográf javítás: hogy a munka gördülékeny lehessen

tachográfok javítás

Ha egy tachográf meghibásodik, akkor az ide vonatkozó szabályozás szerint annak a teherautónak, amelyikhez tartozik, állnia kell, és ez komoly bevételkiesést is okozhat attól függően, hogy épp mi a szállítandó áru. Annak érdekében, hogy a hiba által okozott kár minél kisebb legyen, gyors tachográf javításra van szükség.

Cégünk vállalja a meghibásodott tachográfok javítását, akár digitális, akár analóg típusról van szó, méghozzá rövid határidővel és kedvező áron. Amennyiben probléma adódik a tachográf működésében, ne induljon útnak, hiszen akár bírságot is kockáztathat! Forduljon inkább hozzánk bizalommal, és garantáljuk, hogy rövid időn belül folytathatja az útját az erre vonatkozó szabályok betartásával, azaz biztonságban.

Ha felkeltettük az érdeklődését, jegyezze fel elérhetőségeinket, és amikor szükség van rá, bízza cégünkre a tachográfok javítását! Érdemes a kapcsolódó szolgáltatásainkat is igénybe vennie - ha többet szeretne megtudni, vegye fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeink egyikén!

Tachográf szervizünk a rendelkezésére áll!

tachográf szervizAki fuvarozással foglalkozik, annak nem ismeretlen a tachográf fogalma. Mint minden, ez is elromolhat, és ilyenkor szükség van egy megbízható tachográf szervizre, ahol gyorsan és kedvező áron végzik el a javítását.

Fontos tudni, hogy a digitális típusok meghibásodásainak nagyobb része a jogszabályi előírások miatt nem lehetséges, vagyis ilyen készülék esetében egyetlen tachográf szerviz sem képes segíteni, ha viszont analóg berendezésről van szó, akkor semmi akadálya a javításnak, ám csakis arra szakosodott és a hatóság által is elfogadott tachográf szervizekhez szabad fordulni. A javítás mindössze néhány napot vesz igénybe, ha komolyabb problémáról van szó, ám könnyen meglehet, hogy néhány perc alatt is elkészülhet, hiszen a jellemző hibák és azok tünetei már ismertek. Éppen ezért komoly szakértelemre és nagy tapasztalatra van szükség a problémák kiküszöböléséhez, amit cégünknél Ön is megtalál, ha szüksége van szolgáltatásainkra!

Forduljon bizalommal tachográf szervizünkhöz, ha meghibásodást észlel, és ha kérdése van, vegye fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeink egyikén!

Tachográf javítás késlekedés nélkül!

állófűtés

Könnyen megijedünk, ha valamelyik műszaki eszközünk megadja magát, főleg, ha olyanról van szó, ami munkához kell. A tachográf is ilyen. Olyan munkaeszközről van szó, aminek a javítását nem lehet túl sokáig halogatni, hiszen hatással van a munka egészére, valamint a hatóságok is számon kérhetik az adatokat róla.

Aggodalomra persze semmi ok, mert a tachográf javítás akadálytalanul vehető igénybe, ha a megfelelő felszereltséggel és felkészültséggel rendelkező szervizt választja. A tachográf javítás akár már egy napon belül megtörténik és ismét probléma nélkül fog működni a készülék a járműben.

A tachográf javítás gyorsasága már csak azért is sarkalatos kérdés, mert nélküle egy jármű nem indulhat útnak, nem vállalhat újabb megbízást. Egy tulajdonos sem szeretne ilyen okból bevétel kiesést, bírságot.

Keresse fel cégünket bizalommal, és mi újra kifogástalanul működő eszközt adunk át a javítást követően! A megadott elérhetőségeink egyikén kérjen bővebb tájékoztatást a tachográf javításról!

Állófűtés nélkül ne vágjon neki a síelésnek!

állófűtés

Még javában tart a síszezon, ráadásul sokan szívesen használják ki az utószezon kínálta kedvezményeket is, és márciusban vágnak neki a síelésnek. Ön is így van vele? Még akkor se induljon el állófűtés nélkül, ha itthon már jó idő van!

Sajnos sokan úgy gondolkoznak, hogyha Magyarországon már jó idő van, akkor ez bizonyára egész Európára igaz. A március azonban a hegyekben még javában téli hónap, ezért síelni ilyenkor is csak megfelelően felkészített autóval szabad elindulni! A jó műszaki állapot alapvető, de fontos, hogy mindig legyen a kocsiban hólánc, vigyünk elég meleg ruhát és érdemes az állófűtésbe is beruházni. Az állófűtésnek köszönhetően a jármű nem hűl ki akkor sem, ha egy baleset vagy hóvihar miatt sokáig egy helyben kell állni, és ezzel rengeteg kellemetlen szituáció megelőzhető. Hidegben ülni nem csak nagyon rossz, hanem az egészségre is veszélyes!

Forduljon hozzánk bizalommal, ha szeretné állófűtéssel felszerelni autóját! Vegye fel velünk a kapcsolatot még ma, és vágjon neki a síelésnek egy minden szempontból felkészített járművel!

Az állófűtés előnyei a gépkocsi számára

tachográf szerviz

Téli reggeleken, amikor beállnak a mínuszok és esik a hó, az utcák visszhangzanak a nehezen induló autók motorjainak erőlködésétől és a jégkaparók hangjától. Pedig állófűtéssel elkerülhetőek lennének ezek a problémák, ráadásul ezen felül is akad néhány előnye.

Az állófűtés nem csupán az autóban ülve aktiválható, de létezik távirányítással működő, illetve időzíthető változata is, így lehetőség van arra, hogy az autó már az indulás előtt egy órával elkezdje felfűteni az utasteret és a motort. Ennek köszönhetően könnyebben indul az autó, nem kell hosszasan járatni, hogy eljusson az üzemi hőmérsékletig, és az utastérben is kellemes meleg lesz, a szélvédőről pedig, ha nem is olvad le a hó, de nem szükséges kaparni, elég lesz hozzá egy kefe is. Nem beszélve arról, hogy így a motor élettartama meghosszabbodik, és kisebb lesz a hideg miatti meghibásodások száma is!

Ha meggyőztük az állófűtés hasznosságáról, és Ön is szeretné beszereltetni az autójába, válasszon bennünket! Ha kérdése lenne, vagy szeretné megrendelni, vegye fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeink egyikén!

Miért válassza tachográf szervizünket?

tachográf szerviz

Manapság már több tachográf szerviz szolgáltatásai között válogathatnak az ügyfelek, azonban természetes, hogy olyan szervizt keresnek, ahol felkészült, tapasztalt szakemberek gondoskodnak a készülékek javításáról. Ha Ön még nem talált ilyen céget, ne kutasson tovább, ugyanis tachográf szervizünk a maximumot nyújtja az ügyfeleknek!

Tachográf szervizünkben tapasztalt, rutinos és felkészült szakemberek gondoskodnak a készülékek helyreállításáról, így garantáljuk, a tachográf nálunk biztosan jó kezekben lesz! A szervizelés korszerű, professzionális környezetben történik, hogy a szakemberek pontosan meg tudják állapítani a hibaforrást és rövid időn belül tudják orvosolni a problémát. Tachográf szervizünk szakembereinek fontos, hogy mindig gyors megoldást találjanak, mert tudják, hogy a szerkezetek nélkül komoly fennakadásokkal kellene számolniuk a sofőröknek.

Tachográf szervizünk rugalmas, ügyfélközpontú szolgáltatásokkal várja a járművek üzemeltetőit! Ha kérdései lennének, vagy szeretne időpontot foglalni, keressen bennünket bizalommal elérhetőségeinken!

Miért ajánlott a tachográf adatmentés?

tachográf adatmentés

Amikor digitális tachográfokról beszélük az adatok két helyen tárolódnak automatikusan. A vezetéssel kapcsolatos információk a gépjárművezetői kártyán, a járművel kapcsolatosak pedig a tachográf központi memóriájában. Mivel mindkét esetben véges mennyiségű adat befogadásáról van szó, ezért bizonyos időközönként, hogy elkerüljük az adatvesztést tachográf adatmentésre van szükség!

Habár a jogszabályok is rendelkeznek a tachográf adatmentésre vonatkozó időintervallumokról, nekünk lehetőségünk van bármikor lementeni az adatokat, nem kötelező megvárnunk ezen idők leteltét. Ez teljesen biztonságos, az adatok lementése semmilyen törlési kötelezettéget nem jelent, sőt nem is vált ki a készülékben. Adatvesztéssel egyedül akkor kell számolnunk, ha tachográfon megtelt minden szabad hely, ezért további adatok mentésére már nem lesz képes.

Ha Ön is biztonságban szeretné tudni a fontos információkat, válassza a tachográf adatmentést! Kérdéseivel bátran keressen minket a honlapunkon feltüntetett elérhetőségeink bármelyikén!

Fontos tudnivalók a digitális tachográfokról

digitális tachográfok

Az Európai Unió 1998-as rendelete határozta meg a digitális tachográfok bevezetését. Erre azért volt szükség, hogy a pihenő és vezetési időket a fuvarozók, sofőrök fokozottabban be tudják tartani. Erre az analóg készülékekkel nem igazán volt lehetőség, ráadásul gyakran rendkívül körülményes volt a használatuk.

A digitális tachográfokat 2006. május elseje óta kötelező használni. Ezeket a készülékeket már jóval kényelmesebb alkalmazni, mert elektronikus úton rögzítik a vezetéssel, pihenéssel és egyéb munkavégzéssel eltöltött időt. A feljegyzett adatokat a digitális tachográf fedélzeti egysége és a kártyája egyaránt tartalmazza. A kártya 28 napot tárol, a fedélzeti egység pedig 365 nap történéseit őrzi. Az adatvesztés elkerülésének érdekében érdemes a fedélzeti egységről három havonta, a kártyáról három hetente lementeni az információkat.

Ha bővebb információkra lenne szüksége a digitális tachográfokról, technikai segítséget kérne, lépjen velünk kapcsolatba elérhetőségeinken, kollégáink készséggel állnak az Ön rendelkezésére!

Miért van szükség tachográfra?

Tachográf

ABizonyos munkakörökben már nélkülözhetetlen kiegészítőként szolgál a tachográf, aminek segítségével szabályozhatóbbak a gépkocsival megtett utak. Miért van szükség tachográfra?

A tachográf egy olyan szerkezet, amit a járműbe telepítve adatgyűjtésre lehet használni. A begyűjtött adatok az út során tapasztalható információkat foglalják magukba. Ha Ön cégtulajdonos, akkor érdekében áll tudni, hogy a cég autói merre járnak, az azokkal közlekedő alkalmazottak mit csinálnak, hogyan osztják be a munkaidejüket. A tachográf használatának lényege ez: begyűjteni az adatokat és azok segítségével egy színvonalas szolgáltatást kialakítani és fenntartani. Ennek köszönhetően pénzt és időt takarít meg, a vállalkozás jó hírét is megalapozhatja, valamint a kontroll alatt tarthatja a munkafolyamatokat akkor is, ha nincs jelen. A vezetési idő és a pihenőidő pontos könyvelését ennek az eszköznek a segítségével lehet megoldani.

Forduljon hozzánk bizalommal, ha Ön is meglátta a lehetőséget a tachográf használatában, és kérjen bővebb felvilágosítást a honlapunkon megadott elérhetőségeink egyikén!

Gyors hibakeresés és javítás? Keresse tachográf szervizünket!

Tachográf javítás

A tachográf hibák komoly fennakadásokat okoznak a sofőröknek a munkavégzésben, hiszen ilyenkor nem ritka, hogy a büntetések elkerülése végett kézzel kell jegyezniük az adatokat, ez pedig a vezetés mellett roppant megterhelő. Érthető ebben az esetben, hogy gyors segítségre van szükségük a hiba feltárásával és a helyreállítással kapcsolatban. Ha Ön sem szeretne túl sokáig kompromisszumot kötni a készülék hibájával, és ehhez olyan tachográf szervízt keres, ahol a szakemberek kiemelt figyelmet fordítanak a rövid határidőkre, ne kutasson tovább, ugyanis jó helyen jár!

Mivel tisztában vagyunk azzal, hogy milyen fennakadásokat tudnak okozni a készülékhibák, tachográf szervizünk munkatársai mindent megtesznek annak érdekében, hogy rövid idő alatt végezzenek a helyreállítási munkálatokkal. Ebben segítségükre van a hosszú évek tapasztalata, gyakorlata és a modern technológia, ennek köszönhetően pedig a szolgáltatás gyorsasága mellett a végeredmény minőségével is elégedett lesz.

Tachográf szervizünk garantálja a gyors, precíz hibafeltárást és elhárítást! Amennyiben szeretné igénybe venni szolgáltatásunkat, keressen bennünket bizalommal elérhetőségeinken!

Mikor van szükség sürgősen tachográf javításra?

Tachográf javítás

A szállítmányozásban igen fontos szerepet játszanak a tachográfok, hiszen ezek rögzítenek minden, a járművel és a vezetéssel kapcsolatos eseményt. Meghibásodásukat nem szabad félvállról venni, a hiba észlelésétől hét nap áll rendelkezésre a tachográf javításhoz. Nézzük, mi az az eset, amikor mindenképp szakemberhez kell fordulni!

Ha a mozgásérzékelő meghibásodik, a képernyőn „mozgásérzékelő hibája” vagy „adatintegritási hiba” felirat jelenik meg. Ez a jelenség sürgősen tachográf javításért kiált, amíg ez nem történik meg, addig a gépjárművel és a vezetéssel kapcsolatos eseményeket kézzel kell rögzíteni. Ennek pontosságára érdemes kiemelt figyelmet fordítani, mert ellenőrzés esetén sajnos egy kisebb hiba is súlyos bírságot vonhat maga után.

Tachográf javításra van szüksége? Keressen fel minket bizalommal megadott elérhetőségeinken, szakértőink rendelkezésére állnak! Ne feledje, a szervizelést nem érdemes halasztgatni, mert a hétnapos határidőből könnyű kicsúszni!

Az állófűtés vigyáz az autójára a téli időszakban!

állófűtés télen

Vitathatatlan, hogy a gépjárművek egyik legnagyobb ellensége a tél. Ilyenkor számtalan, az évszakkal járó kellemetlen tényezővel kell megküzdeniük a járműveknek, a havazástól kezdve egészen a kínzó mínuszokig. Szinte minden téli reggel úgy indul, hogy az autótulajdonos próbál megszabadulni az üvegre ráfagyott hótól, párától, közben a motor folyamatosan megy, ami egyrészt nagyon környezetszennyező, másrészt fogyasztja a benzint. Ráadásul a hidegindítás sem tesz jót az autónak, ugyanis ez jelentős mértékben csökkenti a motor élettartamát. Szerencsére ezen kellemetlenségek elkerüléséhez létezik egy ideális megoldás, mégpedig az állófűtés.

Állófűtéssel rögtön meleg lesz a hűtővíz, így a motor gond nélkül beindul, ezzel meghosszabbodhat az élettartama is. Az állófűtésekből kétféle típus áll rendelkezésre, a légbefúvós és a vizes rendszerű. Utóbbiak személyautók kapcsán terjedtek el leginkább, a légbefúvós állófűtésekkel pedig nagyobb teherautókban lehet találkozni. Mindkét típus biztonságosan használható és különösebb karbantartást nem igényel. 2-3 évente a rendszer tisztítására lehet szükség, a lerakódott égéstermék eltávolítása miatt.

Bízza gépjárműve motorjának védelmét az állófűtésre télen! A berendezés beépítéséhez vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeinken!

Kérje tőlünk a digitális tachográf készüléke aktiválását!

digitális tachográf készülékek aktiválásaA digitális tachográfok korszerű és nagyon hatékony eszközei a vezetési és pihenő idők nyomon követésének. A digitális tachográf az út közben felvett adatokat elmenti, így azok később is visszanézhetőek lesznek. A munkaidő ennek köszönhetően szabályozhatóbb, de az utak is biztonságosabbak a készülék használatának köszönhetően.

A digitális tachográfnak az első használatot megelőzően szüksége van egy aktiválásra. Cégünk a digitális tachográf készülékek aktiválását minden ügyfelének elvégzi. Forduljon hozzánk bizalommal, ha teljesen új készüléket szereltetett be, és szüksége van a digitális tachográf készüléke akitválására! Az aktiválást és a beszerelést csak azok a cégek végezhetik el, akik jogosultak ezeknek a tevékenységeknek az elvégzésére. A digitális tachográf készülékek aktiválása teszi lehetővé, hogy a készülék rögzítse az adatokat.

Lépjen velünk kapcsolatba a honlapunkon megadott elérhetőségeink egyikén, és vegye igénybe szolgáltatásunkat digitális tachográf készülékek aktiválásával kapcsolatban!

Tachográfok javítása, karbantartása

Tachográfok javítása, karbantartásaA tachográf egy rendkívül fontos műszer, amely méri, hogy egy teherautót vagy buszt vezető sofőr mennyi szünetet tartott, illetve milyen hosszú ideje van úton. A tachográf helyes működése nélkülözhetetlen a sofőrök számára, hiszen ennek köszönhetően megelőzhetőek a közúti balesetek, emellett törvényileg is szabályozott az eszköz használata.

A digitális tachográfok néhány meghibásodástól eltekintve nem javíthatóak, mert olyan előírások vonatkoznak rá, melyek ezt nem teszik lehetővé. Így amikor tachográf javításról beszélünk, akkor az analóg, vagyis papírkorongos tachográfok javítására kell gondolnunk.

A tachográfok javítása a belső plomba megnyitásával történik, így kizárólag az arra szakosodott és a hatóság által hitelesített, elfogadott szervizek végezhetik ezt a tevékenységet. A tachográfok javítása nagy szakértelmet igényel, így érdemes kivárni, amíg alaposan átnézik és kiértékelik a készülék hibáit, mert helytelen működése miatt, a pihenőidő elhagyásával akár sofőr közúti balesetet is okozhat.

Ha Ön is szeretné megvizsgáltatni, szervizeltetni tachográfját a biztonságos vezetés érdekében, keresse fel cégünket bizalommal!

Tachográf szakszerű adatmentése

Tachográf szakszerű adatmentéseAz Európai Unió rendelete szerint a tachográf alkalmazása kötelező a szállítmányozás különféle területein, valamint a menetírók által rögzített adatok tárolása, azaz a vezetői kártya adatait minden esetben 28 naponként menteni kell és a kinyert adatok tárolása is szükséges.

Az adatok mentése a szükséges eseteken kívül rendkívüli helyzetekben, például karbantartás vagy javítás során is szükségessé válhat, azonban ezekhez a megfelelő szakértő és technikai háttér elengedhetetlen.

A tachográf adatmentéséhez szükséges:

 • Hitelesen aláírt mentési folyamatra van szükség
 • A folyamat során a kártya kiolvasásához speciális program és olvasó készülék szükséges
 • A megfelelő szerverkapacitás szükséges az adatok mentéséhez és tárolásához

A digitális készülékekből kinyert adatok tárolásán kívül, a kiértékelésre és feldolgozásra is lehetőséget kínál számos cég, valamint komplex szolgáltatásoknak köszönhetően a karbantartási és egyéb javítási folyamatokat is könnyedén a megfelelő időközönként elvégeztethetjük.

Tachográfok adatmentésével kapcsolatban válassza profik szolgáltatásait, legyen szó állandó vagy eseti megbízásokról, és tekintse meg weboldalunk bővebb tájékoztatóit, valamint keressen minket bizalommal elérhetőségeinken és mindenben készséggel állunk rendelkezésére!

Sebességkorlátozó beépítése az igényeknek megfelelően

Sebességkorlátozó beépítése az igényeknek megfelelőenA szállítmányozás mai előírásaihoz kötődő modern és innovatív berendezések az érintettek és környezetük érdekeit egyaránt szolgálják, azonban a biztonságos, költséghatékony és szabályszerű közlekedés érdekében egyéb kiegészítő rendszerek is állnak rendelkezésre.

A korszerű tachográfok funkciói mellett a sebességkorlátozó berendezések számos kedvező lehetőségeket nyújtanak a tulajdonosok számára.

A sebességkorlátozó berendezés elsődleges feladata, hogy az adott gépjármű önerejéből képtelen legyen meghaladni a megengedett legnagyobb sebességet és ezzel garantálja a szabályszerű közlekedést, valamint a balesetveszély megelőzése is fontos szempont. A sebességkorlátozó berendezések beépítésére bizonyos gépjárművek kötelezhetőek, amely kielégítéséről rendszeres időközönként hivatalos bizonyítványt és igazolást szükséges kiállítani.

Sebességkorlátozó berendezések beépítésével kapcsolatos bővebb információkért, valamint egyéb szolgáltatásainkért keressen minket bizalommal elérhetőségeinken és mindenben készséggel állunk rendelkezésére!

Váltson digitális tachográfra!

Váltson digitális tachográfra!A tachográf egy olyan hasznos elektromos berendezés, amely beszerelését követően méri az adott gépjármű sebességét, a megtett út hosszát, illetve a közbe iktatott szüneteket, megállókat például buszok vagy fuvarozó járművek esetében. Használatával nem csak könnyebben azonosítható egy jármű útja, de a rendszeresen letöltött adatok segítségével megelőzhetőek a munkáltatói visszaélések, sőt akár még bűnügyek felderítésében is hasznos lehet.

A tachográf eredeti, úgynevezett korongos változata még kapható, de a legtöbben ma már a korszerűbb, digitális verziót használják. A digitális tachográf használata nem csak azért előnyös, mert könnyebben ellenőrizhetőek az elmentett adatok, de a digitális mód könnyíti és gyorsítja is az ügyintézést. A digitális tachográf sokkal nagyobb és megbízhatóbb memóriával rendelkezik, a tárolt adatok pedig nem kerülhetnek illetéktelen kezekbe, mert csak a jármű üzemeltetője olvashatja le azokat.

Nagyobb biztonság, könnyű kezelhetőség: ezt kapja a digitális tachográf használatával! Kérdéseivel bátran forduljon hozzánk, munkatársaink készséggel segítenek Önnek!

A digitális tachográfé a jövő!

A digitális tachográfé a jövő!Az analóg tachográfok ideje lejárt. Cserélje le Ön is tachográfját, ha még az analóg változattal rendelkezik, mert a digitális változaté a jövő! Azt is megmondjuk, hogy miért!

A digitális tachográf sokkal biztonságosabb, hiszen az analógból könnyedén eltávolítható az a korong, amin az adatokat mentik el, így ha ez a lényeges alkatrész elvész vagy eltávolítják, az komoly következményekkel járhat. Az analóg berendezéssel fennáll a veszélye, hogy a fuvarozó és menetlevelek írásos bejegyzéseit manipulálhatják.

A digitális tachográf továbbá olyan megbízható rendszerrel működik, mely a rajta tárolt adatokat a hackertámadásoktól is képes megvédeni.

A digitális tachográf korszerű technológiájának köszönhetően valóban képes megvalósítani azokat a célokat, amire tervezték, vagyis a biztonságos közlekedését, a fuvarozók munkakörülményeinek javítását, és az igazságos piaci versenyfeltételek megteremtését.

Haladjon a modern technika által kijelölt úton és, váltson digitális tachográfra!

Hasznos tudnivalók a diagramtárcsáról

Hasznos tudnivalók a diagramtárcsárólAhhoz, hogy megfelelően tudjuk használni tachográfunkat, információkkal kell rendelkeznünk a diagramtárcsája használatáról, hiszen ez az, amire készülékünk rögzíteni fogja az adatokat. Ez segítheti mind a gépjárművezető, mind pedig az üzembentartó munkáját egy-egy különleges esemény vagy egy esetleges hatósági ellenőrzés során.

Mielőtt a gépjárművezető megkezdené munkáját, ellenőriznie kell, hogy a rendelkezésére álló diagramtárcsa használható-e az adott menetíró készülékben. Ezt az alábbi módon tudjuk megtenni:

Minden készülék rendelkezik európai típusbizonyítvánnyal, melyet feltüntetnek rajta, ezt kell először megtalálnunk. A jelzés a következő formában látható: e1 (mely Európát és Németországot jelent) és a típusengedély száma, pl.: 57. Ezen jelzéseket a diagramtárcsa hátulján is megtalálhatjuk. Amennyiben a jelzések megegyeznek, a használathoz szükséges első feltételt teljesítettük. A másik kritérium a készülék méréshatárának (100, 125, 140, 180 km/h) és a korong méréshatárának egyezősége. A méréshatár szintén fel van tüntetve a készülék számlapján vagy az adattáblán.

Amennyiben ez a két feltétel teljesül, a diagramtárcsa az adott készülékben használható.

További szakszerű tanácsokért, tachográfokkal kapcsolatos kérdéseivel forduljon hozzánk bizalommal!

A tachográf nyomtatószalagról

A tachográf nyomtatószalagrólHa Ön is digitális tachográfot használ, akkor tisztában van vele, hogy a készülék a menetadatokat a memóriájában, illetve a gépkocsivezető kártyáján rögzíti. Az adatokat a kiválasztható szempontok szerint nyomtatószalagra tudja írni a tachográf. A megfelelő rögzítéshez elengedhetetlen, hogy a nyomtatószalag jó minőségű legyen, megbízható forrásból származzon.

A jelenleg típusengedéllyel rendelkező digitális tachográfok hőérzékeny papírt használnak. A szerkezet meghibásodása esetén, a szalag hátoldalán a megfelelő mezőben vezetni kell a járművezető tevékenységét (fuvarfeladat befejezéséig, de legfeljebb egy hétig). Emellett jó tudni, hogy egyes típusoknál a nyomtatási műveleteket csak gyújtás helyzetben lehet elvégezni.

Ha digitális tachográfot alkalmazunk, akkor nem szabad elfelejteni, hogy mindig kell lennie a járműben legalább egy tartalék nyomtatószalagnak. Ha ezt elfelejtjük, akkor hamar bajba kerülünk, ha a régi elhasználódott, és ez véletlenül pont menet közben, egy szállítás közepén következett be.

Minőségi tachográf nyomtatószalagért és bővebb információkért forduljon hozzánk elérhetőségeinken!

Mit is szolgál az állófűtés?

Mit is szolgál az állófűtés?Mindannyian találkoztunk már azzal a problémával, hogy télen, amikor mínusz fokok vannak, és esik a hó vagy az eső, akkor az bizony ráfagy az autónkra és a szélvédőnkre a csapadék. Ez több szempontból is rossz.

Elsőként azért, mert ilyenkor neki kell állnunk lekaparni. Ha épp nincs nálunk jégoldó, akkor sokáig eltarthat, de néha, még ha van, akkor is, arról nem is beszélve, hogy ez idő alatt kinn fagyoskodunk a hidegben. A másik nagyobb gond az, hogy a motornak sem tesz jót a hideg. Van, hogy be sem indul, ha meg esetleg mégis, hosszú percekig is eltarthat, mire felmelegszik a motortér, addig pedig nem ajánlatos elindulni az autónkkal. Ezek a problémák nem csak azért rosszak, mert károsítják járművünket, hanem sok bosszúságot is okozhatnak, ha sietnénk valahova.

Az ilyen, és ehhez hasonló problémák kiküszöbölésére használhatjuk az állófűtést. Nem kell többé bajlódnia a jégkaparással és a hideg motor beindításával. Nézzük, mik is az állófűtés előnyei!

 • Előmelegíti az autót (ebbe beletartozik a motor és az utastér is).
 • Leolvasztja a ráfagyott jeget az autóról.
 • Megszünteti a hideg motor beindításával járó károkat és hosszabb életű lesz tőle a motor.
 • Mindenféle autóhoz és gépjárműhöz használható.

Válassza Ön is a kényelmes indulást és az állófűtést! Kérdéseivel bátran forduljon hozzánk!

Ne induljon el állófűtés nélkül!

Ne induljon el állófűtés nélkül!Egy-egy hosszú út előtt érdemes felkészülni az előttünk álló távolságra, és a járművet is felkészíteni a megtenni kívánt kilométerekre. Különösen hideg időben jöhet jól az állófűtés, mely azonban nem minden járműben található meg. Beszereltetése mindenképpen ajánlott, hiszen megléte számos előnnyel ruházza fel a gépjárművet és teszi kényelmesebbé az utat.

Az állófűtés hosszútávon kiváló befektetésnek bizonyul, hiszen a hidegben általában próbáljuk a motor járatásával bemelegíteni az autót, letisztítani a jeget a szélvédőről és felmelegedni - mindent egyszerre -, ezzel pedig rengeteg fölösleges üzemanyagot pazarolunk, még mielőtt elindultunk volna, nem beszélve a környezetszennyezésről.

Az állófűtés beépítésével az indulás teljesen más irányt vesz, hiszen nem kell megfagynunk, kisebb a káros anyag kibocsátás és a motor is gyorsabban melegszik fel, ráadásul a gépjármű élettartamának is jót teszünk, mert a motor idő előtti kopásában nagy szerepe van a rendszeres hidegindításnak is.

Ne hanyagolja el a járművet és gondoskodjon saját kényelméről is. Ne induljon el állófűtés nélkül!

Hogyan kerülheti el a tachográf meghibásodását?

Hogyan kerülheti el a tachográf meghibásodását?Ha a tachográfba bármilyen szennyeződés kerül, az a készülék meghibásodásához vezethet. Fontos ügyelni arra, hogy a tachográfot csak akkor nyissa ki, ha írólapot cserél. Az írólapot nem szabad a készülékben hagyni hosszú időre, mert az írótű átvághatja a papírt, és ezeket a károsodásokat már nem lehet megjavítani.

A tachográfot kösse le a hálózatról mindenképp, ha elektromos ívhegesztésnek van kitéve a készülék, vagy külső rásegítéses indítást végeznek. Ezekben az esetekben a tachográf súlyos károsodásnak van kitéve, a keletkező feszültségforrások károsodást okoznak az elektronikus áramkörben. Akkor is veszélynek van kitéve a készülék, ha a jármű elektromos berendezései elromlanak, mivel az akkumulátorra van kötve közvetlenül a tachográf.

Ha a járművel hosszabb időre leáll, akkor pihenési állapotba állítsa a készüléket. Ha Ön is ügyel a meghibásodás elkerülésére, de mégis elromlott a készüléke, tachográf javítást vállalunk! Vegye fel velünk a kapcsolatot, ha bármi kérdése van, vagy tanácstalan!

Miért van szükség a pótfűtésre?

Miért van szükség a pótfűtésre?A mai gépjárművek már modern technológiákkal készülnek, és ez sok mindenben megkönnyíti az autóvezetők dolgát, a fűtés azonban a mai napig problémás lehet, főleg a hideg hónapokban. Erre jelenthet megoldást egy minőségi pótfűtés beüzemelése.

Senki nem szeret egy téli reggelen a jéghideg autóba beülni, ráadásul az autó felmelegedése sokáig el is tarthat, és ez a luxuskategóriájú személygépjárművekre is ugyanúgy vonatkozik.

A pótfűtés számos előnnyel rendelkezik. Nézzük most meg, hogy mik is ezek pontosan:

 • Nem kell járatni a motort ahhoz, hogy meleg legyen az utastérben.
 • Rendkívül gyorsan felfűti az egész járművet.
 • Alacsony az áramfogyasztása.
 • Nem jár nagy hangzavarral.
 • Nem kell sűrűn karban tartani.
 • Teljesen biztonságos.

Ha Ön is szeretné mostantól a téli reggeleket egy fűtött autóban kezdeni, bízza ránk a pótfűtés beszerelését! Garantáljuk a minőséget és a profi munkavégzést!

További információért tekintse meg honlapunkat és keressen minket bizalommal elérhetőségeinken!

Gyakori tachográf korong hibák

Gyakori tachográf korong hibákA leggyakrabban előforduló hibák, ha analóg tachográfokról beszélünk, a korongot érintik. Találkozhat olyan esettel, hogy a tachográf begyűri a korongot, vagy nem érzékeli a bent lévő korongot. Mindkét esetben általában a korong minőségével van a probléma.

Az első esetben, az lehet a probléma, hogy a korong nem központos, így az megszorul a tachográf vezető lapján, így előfordulhat, hogy kivételkor azt tapasztaljuk, hogy a korong eltépődött, vagy felgyűrődött, esetleg aprított verzióban találkozunk vele legközelebb. Utóbbi esetben, mikor a tachográf nem érzékeli a korongot, az a probléma állhat fenn, hogy a tachográfba szerelt érzékelő, a rossz alapanyagból készült korongot átvilágítja, így nem is érzékeli.

Tachográf javításával kapcsolatos bővebb tájékoztatásért bátran vegye fel velünk a kapcsolatot, készséggel állunk rendelkezésére! Ha megunta az analóg tachográfok okozta problémákat, akkor váltson , mi ebben is segítségére lehetünk!

Az állófűtés és a motor

Az állófűtés és a motorAkinek fel van szerelve gépjárműve állófűtéssel, nem kell aggódnia a téli autózással járó kellemetlenségek miatt – nyugodtan elindulhat autózni, nem kell jeget kaparni.

Az állófűtés legnagyobb előnye, hogy nem mínusz fokokról kell felmelegednie a motornak, ha be akarjuk indítani a járművet, hanem kap egy kis előmelegítést. A téli hidegindítás autónknak és pénztárcánknak egyaránt káros. A téli hidegindítás után elérheti a száz litert is autónk fogyasztása, és ilyen esetben a legrosszabb az emissziója.

Ha pár kilométert megyünk, nincs sok esélyünk rá, hogy bemelegszik a motor. Egy modern dízelt ez főleg megvisel, hiszen kevés a veszteséghője. Amennyiben a motor nem tud átmelegedni, nem tud elpárologni a motortérben és a kipufogórendszerben kicsapódó kondenzvíz, és az égéstermékekkel kerül reakcióba, ami nagyon kellemetlen élmény lehet, hiszen savas lé kerül az olajba.

Akár személygépjárműről van szó, akár munkaeszközként használt, nagyobb autóról, az állófűtés igen hasznos kiegészítő lehet a hűvös téli hónapokban. Amennyiben Ön is szeretné komfortosabbá és praktikusabbá tenni mindennapi autózását, forduljon hozzánk bizalommal!

Kényelem és védelem: a pótfűtés

Kényelem és védelem: a pótfűtésFarkasordító hideg, jeges szél és rémítő mínuszok - ezek az igazi tél jellemzői, amelyek már önmagukban is megkeserítik a reggeli munkába járást, az autósoknak pedig különösen kellemetlen lehet egy fagyos téli reggel. Ahelyett, hogy beugorhatnának az autóba, még le kell takarítani a jeget és a havat a szélvédőről, majd megvárni, amíg felmelegszik az autó – ám pótfűtés használatával mindez örökre feledésbe merülhet!

Amit a pótfűtésről tudni kell:

 • A pótfűtés lehet kályhás vagy elektromos kivitelezésű.
 • A pótfűtés nem azonos a motormelegítővel, mert már akkor elkezd melegíteni, amikor a motor még be sem indult.
 • A modern pótfűtések már távirányítással, vagy akár egy SMS küldésével is be-és kikapcsolhatóak.
 • Egy gombnyomás, és az okosan megválasztott pótfűtés a legnagyobb hidegben is, fél óra leforgása alatt, képes 60 fokosra melegíteni a hűtőfolyadékot.
 • A kályhás változat esetében figyelembe kell venni, hogy a fűtés az üzemanyagból veszi el a működéshez szükséges benzint.

Döntsön Ön is a pótfűtés mellett!

Hogy minden flottul menjen!

Hogy minden flottul menjen!A tachográf használata valószínűleg nem ismeretlen azok számára, akiknek munkahelye megköveteli, hogy határidőn belül szállítsanak el rakományokat egyik helyről a másikra. A tachográf célja tehát, hogy a munkáltató is ellenőrizhesse, merre tart az alkalmazott az árukészlettel, aminek köszönhetően számtalan kockázati tényező kizárható.

A tachográfok legnépszerűbbike a digitális technológián alapuló típus, ezért is érdemes néhány fontos információt tudni róla.

A digitális tachográf, mint ahogy a neve is sugallja, elektronikusan rögzíti, hogy a sofőr a megtett útszakaszon hogy halad, vagyis mennyi időt töltött pihenéssel és vezetéssel. Az adatokat pedig a fedélzeti egység és egy kártya rögzíti. A digitális tachográfok napjaink követelményeinek megfelelően nagy mennyiségű információt képesek tárolni, a fedélzeti egység akár 365 napot, míg a kártya 28 napot.

Általában ezeket az adatokat érdemes időközönként lementeni, hogy ne keletkezhessen az adminisztrációban semmiféle fekete lyuk. A digitális tachográf további előnye, hogy kezelése gyorsan és könnyedén megtanulható.

A biztonságos munkavégzés feltétele a digitális tachográfok javítása és szervizelése, ezért bátran vegye igénybe cégünk szolgáltatásait és ne habozzon kapcsolatba lépni velünk!

Miért van szükség az időszakos vizsgálatra?

Miért van szükség az időszakos vizsgálatra?Csak úgy, mint a legtöbb eszköz, a tachográf időszakos vizsgálata is elengedhetetlen feladat, hogyha fontos számunkra, hogy pontos értékeket kapjunk. Lehet bármilyen jó a tachográf, amelyet használunk, a karbantartást semmiképp sem érdemes elodázni, fontos a rendszeresség.

Hogy miért?

A tachográf használatára alapvetően azért van szükség, mert bizonyos adatokat szeretnénk kinyerni a járműre vonatkozóan. Amennyiben valamilyen meghibásodás történik, az eredmények torzulhatnak, vagy akár meg sem történik a mérés, ezzel pedig nehézségekbe ütközhetünk akár az elszámolások során, akár a különféle ellenőrzéseknél, amik a gépjármű használatára vonatkoznak.

Ha szeretné elkerülni a félreértéseket és az adatok hiányát, a tachográf időszakos vizsgálata segít Önnek! Mi elvégezzük az ellenőrzést és akár a szükséges javításokat, Ön pedig gond nélkül hozzájuthat a kívánt adatokhoz. Megéri, nem igaz?

Hívjon minket bizalommal, hogy a tachográf mindig használatra kész lehessen!

Amit a digitális tachográf adatletöltéséről tudni érdemes

Amit a digitális tachográf adatletöltéséről tudni érdemesA digitális tachográf külön tárolja a vezetésre és a járműre vonatkozó információkat. Azokat az adatokat, amelyek a vezetéshez kapcsolódnak, a járművezetői kártyán, a járműhöz kapcsolódóakat pedig a központi memóriában tárolja.

Ha az eszköz memóriája betelik, a legrégebbi adatok automatikusan felülíródnak és ez által véglegesen letörlődnek! Ennek elkerülésére rendszeresen, jogszabályban előírt időközönként le kell tölteni mindkettőről az adatokat. Maximum kilencvennaponta a központi memóriában tárolt adatokat és maximum huszonnyolc-naponta a járművezetői kártyán tárolt információkat. A kártyát mindenképpen le kell tölteni, akkor is, ha egyáltalán nem volt használva. A megadott határidőknél sűrűbb letöltés nem jelent problémát.

A központi memória információinak letöltéséhez a letöltő kulcsra és a hozzáférést biztosító azonosító kártyára van szükség, a járművezetői kártyához pedig egy számítógépre és egy kártyaolvasóra.

Készséggel segítünk az adatmentésben is, ha szüksége van rá! Bátran forduljon hozzánk tachográfokkal kapcsolatban, tachográf szervizünk mindenben segít!

A pótfűtésről bővebben

A pótfűtésről bővebbenA pótfűtés alapjában véve az utastér és a motor gyorsabb felmelegedését szolgálja. Az autó a gyújtás után közvetlenül elektromos árammal látja el a pótfűtés fűtőszálait, így melegítve fel autónk adott területeit.

A pótfűtésnek számos előnye van, többek között a téli hidegben áthűlt utastér és a motor mielőbbi felmelegedése. Az utastérben elhelyezett pótfűtés elemek általában az ülésekbe vannak telepítve, így közvetlenül az utasok komfortérzetét szolgálják. Persze, mint minden, a pótfűtés is el tud romlani. Ilyenkor érdemes profi szakemberekhez fordulnunk a javítással kapcsolatban, akik kifejezetten ilyen jellegű munkálatokra specializálódtak.

Ha szeretné pótfűtése szakszerű javítását és karbantartását profikra bízni, válasszon minket! Szakembereink minden típusú pótfűtés megfelelő szervízelésére fel vannak készülve, hogy Ön zavartalanul élvezhesse annak előnyeit autójában, akár hosszú évekig is!

Bízza ránk pótfűtése szervizelését, karbantartását! A profi munkát garantáljuk!

A tachográf korong fontossága

A tachográf korong fontosságaÚtközben számos kellemetlenség érhet bennünket a tachográf meghibásodása miatt. Fontos, hogy ne essünk pánikba!

Amennyiben a koronggal vannak problémák, előfordulhat, hogy a tachográf gyűri a korongot. Az ok ebben az esetben az, hogy a korong külső íve excentrikus a középponthoz képest, ezért a tachográf megszorul a vezető lapon, és nem engedi rendesen forogni a korongot, szinkronban az időmérő órával. A probléma egy minőségi korong beszerzésével orvosolható.

Gyakori gondot okoz még, hogy a készülék nem érzékeli a benne lévő korongot, amely folyamatért egy speciális fototranzisztor dióda a felelős. Ez a probléma szintén a rossz minőségű korong miatt állhat fenn, ezért egy megfelelő minőségű korong beszerzése ebben az esetben is megoldás lehet.

Válasszon minket, ha minőségi tachográfokra, illetve megbízható tachográf szervizre van szüksége! Bármilyen szakmai kérdése támadna, esetleg szeretne bővebben érdeklődni szolgáltatásainkkal kapcsolatban, bátran keressen fel minket megadott elérhetőségeink egyikén!

Állófűtés a kényelemért!

21385723 - driver leaned out of the cockpit and shows that it all okayAz állófűtés mára mindenki számára elérhetővé vált, amely nem csak a biztonságban játszik nagy szerepet, hanem a kényemben is.

Ám nevével ellentétben nem csupán télen praktikus megoldás az állófűtés, hanem nyáron is, hiszen a szellőztető funkció segítségével megakadályozza, hogy az utastérben a levegő felforrósodjon. Javítja a sofőr és az esetleges utasok közérzetét, és mindezek mellett számos hasznos tulajdonsággal bír.

 • Kíméli az autót, ezzel megnövelve az élettartamot, állófűtés használata során csökkenhet a motorkopás.
 • A környezettudatos életmódhoz jelentősen hozzájárul, hiszen a szerkezet előmelegíti a motort, így nagymértékben csökken a káros anyag kibocsátása.
 • Rendkívül egyszerű a kezelhetősége. Egyre modernebb távirányítási funkciókat fejlesztenek ki az állófűtéshez, így megkönnyítve és gyorsítva a használato

Váltson Ön is állófűtésre, és élvezze elérhető áron a kényelmet! Forduljon hozzánk bizalommal állófűtéssel kapcsolatos szolgáltatásaink részleteiért!

Kamionosnak készül? Útra fel!

 tachográfSokakat vonz a kamionos szakma, mely magas fizetéssel és számos ország körbeutazásával kecsegtet. Ugyanakkor ez egy monoton munka, amelybe sokan belefásulnak. Ám ha valakinek ideális a kamionosok életmódja, az igazi szerelmese lesz a mesterségének.

Sok mindent szem előtt kell tartani egy hosszú fuvar előtt. Körültekintően kell csomagolni az útra, hiszen a több hetes távollét során az lesz az otthona, amit magával visz. A megfelelő ruházattól kezdve a kávéfőzőn át az ágyneműig semmi sem hiányozhat. Minden időjárási lehetőségre fel kell készülni.

Azonban nem csak a személyes holmikra célszerű gondolni, az autó felszerelése kulcsfontosságú. Ne felejtse el ellenőrizni a tachográf és az állófűtés állapotát! Mindkettő nélkülözhetetlen az utazáshoz, nem csak az előírások, de az Ön kényelme miatt is, hiszen a komfortérzet igen fontos a hosszú utak esetében. Az állófűtés kíméli a motort a túlterheléstől, benzint spórol, és megóvja Önt a hideg éjszakákon. A tachográf többek között a pihenő idő betartatására alkalmas, ami nélkül rengeteg baleset következne be.

Válasszon minket a nagy utak előtt, és bátran forduljon hozzánk tachográffal, állófűtéssel kapcsolatban is!

Ön már gondoskodott járműve téli felkészítéséről?

állófűtésTélre a járműveknek újult erővel kell nekivágniuk az utaknak, hiszen ez a szezon teljesen más kihívások elé állítja az autót és sofőrjét. Ám megerősödve, felvértezve a megváltozott viszonyokkal szemben már sokkal egyszerűbb szembenézni a téllel.

A hőmérséklet fagypont alá zuhan, reggelente nehezebben indul a motor, így elgémberedett tagokkal kell várni arra, hogy felmelegedjen kicsit az autó belseje. A látási viszonyok rosszabbodnak, a jégvirágos ablak, a hulló csapadék nem könnyíti meg a biztonságos, tempós haladást.

Fontos, hogy az akadályok kivédéséhez, a biztonságos közlekedéshez alaposan átnézzük azt a járművet, amit a téli hónapok folyamán is használni fogunk. Működjenek az ablaktörlők, le legyenek cserélve a gumiabroncsok, minden csavar a helyén legyen, és mindemellett működjön az állófűtés.

Állófűtés segítségével gyorsabban indul a nap, komfortosabb az utazás, különösen egy hosszabb út alkalmával. Forduljon hozzánk bizalommal állófűtéssel kapcsolatban, hogy a téli hónapok során is gördülékeny legyen az áruszállítás!

A fagy és a hó ellenfele: Az állófűtés

A fagy és a hó ellenfele: Az állófűtés

Közeledik a tél, a fagy, amikor egyre hidegebb van, és nem csak mi érzékeljük azt, hanem a kamionok is. A szélvédő percek alatt befagy, hiába az egy órás pihenésért, ha utána az ablakról kell kapargatni az oda fagyott havat.

Egy kamionos tudja igazán, hogy mennyit számít a rendezett utazás és a jó időbeosztás az út során, főleg, ha a pihenésről van szó. Arra aztán igazán nagy szüksége van a sofőrnek! Viszont, ha befagy az ablak, amíg alszik, utána még fél óráig kapargathatja, hogy biztonságosan kilásson a szélvédőn, az oldalsó ablakokról és a visszapillantó tükörről nem is beszélve, azzal rengeteg időt veszít. Szereltessen be Ön is állófűtést a befagyott ablakok elkerülése érdekében, spóroljon időt és energiát, ami egy hosszú út után igazán kifizetődő tud lenni!

Az állófűtés a hideg tél során teljes mértékben kifizetődő, keressen minket Ön is, ha kamionosként szeretné a pihenő idejét pihenéssel tölteni, és nem a jégkaparáson idegeskedni! Garantált, hogy a fagy egy percig sem rabolja az idejét, és a vezetés is biztonságosabb lesz a teljesen tiszta ablakoknak köszönhetően!

Kell kabát a kocsiban?

Kell kabát a kocsiban?A hideg idő beköszöntével alapvető problémánk, hogy milyen melegen öltözzünk be, ha autóba ülünk. Vállaljuk-e azt a néhány perc fagyoskodást, míg a motor bemelegedésével az áhított kellemes hőmérséklet is megérkezik az utastérbe; vagy üljünk be nagykabátban, és ha már melegünk van, nagy üggyel-bajjal próbáljunk megszabadulni a felesleges ruhadaraboktól?

Nehéz kérdés ez, különösen akkor, ha nemcsak saját magunkra, hanem esetleg gyermekeinkre is gondolunk. Őket természetesen még jobban féltjük a hidegtől, viszont azt sem szeretnénk, ha bemelegednének a kocsiban és kiszálláskor megfáznának.

Mindezen problémákra kiváló megoldást nyújthat az állófűtés, melynek segítségével már beszálláskor elérhetjük a megfelelő hőmérsékletet a gépjárműben. Így elég lehet egy vastagabb pulóverben beszállni, a nagy kabátok akár a csomagtartóban is landolhatnak.

Az állófűtés már azelőtt működésbe léphet, hogy a motor beindul. Távirányítóval, időzítővel is szabályozhatjuk, mikor kezdje a fűtést. Ha szeretne többet megtudni az állófűtésről, forduljon hozzánk bizalommal!

Hogyan védekezzen autójában a hideg ellen?

Hogyan védekezzen autójában a hideg ellen?Megérkezett a zord tél, így időszerűvé vált a kérdés, hogy miként is védekezhetünk a mindennapi élet különböző területein a hideg ellen. Az autók világában mindig is fontos szempont volt a hideg elleni védelem, hiszen számtalan alkatrész mehet tönkre a mínuszokban. Az állófűtés többek között erre is kiváló megoldást kínál.

Valljuk be őszintén, az emberek többsége spórolási kényszerből nem használja az autóba épített hőmérséklet szabályozókat, így kénytelen vastag, rétegzett ruhában vezetni, ami viszont akadályozhatja a szabad mozgásban. Az állófűtés azonban a motor beindítása nélkül is működőképes, így akár az indulás előtt ideális hőmérsékletet teremthetünk a gépjárműben, és nem szükséges alkalmazni az egész út során, hiszen egy jól szigetelt autó bent tartja a meleget.

Az állófűtés harmadik legnagyobb előnye, hogy mivel nem igényel motorműködést, így egy esetleges lerobbanás vagy elakadás során sem kell a hidegben fagyoskodva várni a segítségre.

Az állófűtés minden autós életét könnyebbé teheti, Ön is bátran keressen fel minket!

Tachográf javítással kapcsolatban érdeklődjön

Telefonon!

Miért döntsön az állófűtés mellett?

kunstartachograf.hu.18.01

Ahogy az emberi szervezetet, úgy a gépjárműveket is megviseli a téli időszak, ezért nem szabad megfeledkezni arról, hogy a járművek kapcsán is megfelelő körülményeket teremtsenek a tulajdonosok az extrém hidegben. Ilyenkor főként a menet közbeni fűtésről kell gondoskodni, ugyanis értelemszerűen szélsőséges körülmények között az autó többet is fogyaszt, ráadásul az alkatrészeknek sem tesznek jót a mínuszok. Ha hatékony megoldást keres a gépjármű fűtéséhez, döntsön az állófűtés mellett!

Az állófűtés külsőleg és belsőleg is gondoskodik az autó megfelelő hőmérsékletéről, ugyanis a szerkezet előmelegíti a motort és az utasteret is, így sem az utasoknak, sem a gépjárműnek nem jelenthet problémát a szélsőséges hideg. Az állófűtés igazi hosszú távú befektetésnek számít, ugyanis használatával kitolható a gépjármű élettartama is.

Ha további információkra lenne szüksége az állófűtéssel kapcsolatban, forduljon hozzánk bizalommal, szakértő csapatunk rendelkezésére áll!

A digitális tachográfban több rejlik, mint gondolná!

A digitális tachográfban több rejlik, mint gondolná!A digitális tachográfok használata bizonyos járművek esetében kötelező, ez a kilenc férőhelynél többel rendelkező személyszállító járművekre és a három és fél tonnánál nehezebb járművekre vonatkozik. Mit nyerhet vele a tulajdonos, ha eleget tesz ennek a szabályozásnak, és beszerelteti a frissen megvásárolt digitális tachográfot?

A digitális tachográf használata lehetővé teszi, hogy egy megtett út minden részlete dokumentálva legyen, különös tekintettel a pihenőidőkre és a megtett út hosszára. Ennek köszönhetően sokkal jobban lehet tervezni, hiszen ha nem vagyunk megelégedve a teljesítménnyel, a rendelkezésre álló adatok birtokában tudunk változtatni.

A digitális tachográf tehát egy olyan eszköz, amivel ellenőrizhetünk, biztonságosabbá tehetjük az utat, és még ahhoz is hozzájárul, hogy sikeresebb vállalkozást tudjunk működtetni.

Amennyiben minőségi készüléket szeretne használni, keressen minket bizalommal! Lépjen velünk kapcsolatba megadott elérhetőségeinken!

Tachográf javítással kapcsolatban érdeklődjön

Telefonon!

Mindenben segítünk: tachográf szerviz

Mindenben segítünk: tachográf szervizMa már bevett szokás a haszongépjárművekbe tachográfot telepíteni, és azzal nyomon követni az autó megtett útját. Az út során minden lényeges információt elment a szerkezet, többek között azt is, hogy az autót vezető sofőr hol és mikor tartott pihenőt, illetve mennyi szünetet engedélyezett magának. Ezzel elkerülhetőek a visszaélések.

Az sajnos azonban már nem kerülhető el, hogy a tachográf meghibásodjon. Egy elromlott tachográffal nem lehet mit kezdeni, irány a tachográf szerviz! Forduljon hozzánk bizalommal, ha gondja akad a tachográfjával, és az nem úgy működik, ahogyan korábban! Cégünk tachográf szervizt is fenntart, ezzel biztosítjuk ügyfeleinknek, hogy a vásárlás után is maradéktalanul elégedettek lehessenek a berendezéssel!

Lépjen velünk kapcsolatba, amikor szüksége van a szolgáltatásainkra, és vegye igénybe szaktudásunkat, rutinunkat a tachográf javításban is! Megadott elérhetőségeinken kérhet azonnali árajánlatot tachográf szerviz szolgáltatásunkra!

Tachográf javítással kapcsolatban érdeklődjön

Telefonon!

Mit kell tenni, ha meghibásodik a tachográf?

Mit kell tenni, ha meghibásodik a tachográf?Szervizünk rövid határidővel vállalja a tachográf javítást, ám az esetek többségében út közben történik a meghibásodás. Ilyenkor sem kell kétségbe esni, hiszen megvan a jogszabály, hogy milyen feltételek mellett folytatható tovább a fuvar.
Ha meghibásodik a tachográf, a járművezető folytathatja a munkát, ha az adatrögzítő szalag hátulján lévő diagramot megfelelően kitölti. Mindent a megfelelő rovatba kell rögzíteni, a valós idő szerint: vezetés, egyéb munka, készenlét, pihenés, megszakítás. A törvény azonban azt is előírja, hogy a fuvar befejezését követően azonnal, illetve legkésőbb 7 nappal a hiba jelentkezése után gondoskodni kell a tachográf javításról egy szakszervizben. Megszakításra van szükség, ha a jármű nem fejezi be a fuvart a megadott határidőn belül. Hibás tachográffal a járművel nem lehet új fuvart megkezdeni.
A tachográffal kapcsolatos előírások betartása komoly bírságot vonhat maga után. Forduljon hozzánk bizalommal, ha tachográf javításra van szüksége!

Miért előnyös választás a digitális tachográf?

Miért előnyös választás a digitális tachográf? Azoknak az embereknek, akik szállítmányozással, vagy utasszállítással foglalkoznak, mindennapi munkaeszköz a digitális tachográf. Ezek a berendezések a korábbi típusaikhoz képest rendkívül megkönnyítik a munkavállalók mindennapjait, ráadásul a modern műszaki paramétereik által mind az alkalmazottak, mind a munkáltató érdekei védve vannak.

A digitális tachográfok kizárják a visszaélések lehetőségét a pihenőidők, az üzemanyag manipuláció és a sebességkorlátok be nem tartása kapcsán. Korábban a legtöbb konfliktust mindig ezek okozták, azonban a digitális tachográfok rendszerének köszönhetően manapság egyre ritkábbak az ezekkel kapcsolatos problémák. A hatóságok által megszabott szabályok így sokkal könnyebben betarthatóak, ellenőriztethetőek, ugyanis a készülék mindentől függetlenül rögzíti a fontos adatokat az utakról a későbbi elszámolásokhoz.

Ha további kérdései lennének a digitális tachográfokkal kapcsolatban, forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeinken!

A digitális tachográffal semmi nem marad rejtve!

digitális tachográfot A korongos tachográfok ideje lejárt. Aki halad a technológiai fejlődéssel, és az a célja, hogy mindent szabályosan intézzen, az a digitális tachográfot számításba veszi. A digitális tachográf kezelése kissé eltér a régi típusú, korongos tachográf működtetéséről, de persze ezt is gyorsan meg lehet tanulni. Mire kell ügyelni, ha először használunk digitális tachográfot, és azt szeretnénk, hogy az utunk minden szempontból jól sikerüljön?

Először is a diagramtárcsa helyett a vezetői kártya, illetve a memória tárolja az utazások adatait. Az új eszközön már minden másodpercnyi pontossággal archiválódik, ami szigorúbb büntetésekkel is járhat. Minden precíz ellenőrzés alá kerül, ez pedig fokozottabb figyelmet, nagyobb pontosságot igényel a sofőröktől is.

Amennyiben úgy dönt, hogy igénybe szeretné venni szolgáltatásainkat, illetve digitális tachográf illesztését, javítását, vagy adatmentést igényel, keressen meg minket bizalommal elérhetőségeink egyikén!

Tachográf javítással kapcsolatban érdeklődjön

Telefonon!

Miért éri meg a digitális tachográf készülékek beépítése?

Miért éri meg a digitális tachográf készülékek beépítése?

A digitális tachográf készülékek egyetlen járműflottából sem hiányozhatnak. Ha egy fuvarozással, szállítmányozással foglalkozó elhivatott a tevékenysége iránt, akkor semmiképpen sem szabad elbagatellizálni a digitális tachográfok használatának fontosságát. Ha Ön is szeretné modernizálni vállalkozását, igyekszik felzárkózni a legmodernebb technológiákhoz és eleget tenni az előírásoknak is, akkor keressen minket bizalommal!

Digitális tachográf készülékek beépítését is vállaljuk, amit rövid határidővel kivitelezünk. A segítségünkkel dolgozói hamarosan elkezdhetik használni az új készülékeket, így Ön pontosan elkönyvelheti minden egyes fuvar és a járművek által megtett utak részleteit.

A digitális tachográf készülékek beépítése sikeresebbé és hatékonyabbá teheti vállalkozását. Ha érdekli a lehetőség, lépjen velünk kapcsolatba a honlapunkon feltüntetett elérhetőségeink egyikén, és rendelje meg a digitális tachográf készülékek beépítését!

Mikor van szükség az analóg tachográfok hitelesítésére?

A digitális tachográfok mellett még mindig találkozhatunk analóg típusokkal is. Ahogy a digitális, úgy az analóg tachográfok esetében sem szabad megfeledkezni a berendezések hitelesítéséről, így, ha Önnek is ilyen típusú készüléke van, gondoskodjon erről mihamarabb!

Az analóg tachográfok hitelesítése hat évenként válik esedékessé. Ez igencsak hosszú idő a digitális típusokéhoz képest, amelyeket kétévente kötelező hitelesítetniük a tulajdonosoknak. Ezen kívül az analóg tachográfok hitelesítésére akkor van szükség, ha új készülék került beépítésre, vagy a régit javítatták. Fontos, hogy ezek a hitelesítési dátumok feljegyzésre kerüljenek, ugyanis, ha például megfeledkezik a hat évenkénti hitelesíttetésről, komoly büntetésekre számíthat a hatóságoktól.

Ha a fentiek alapján elérkezett az idő arra, hogy analóg tachográfját hitelesíttesse, forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeinken, és vegye igénybe ezzel kapcsolatos szolgáltatásunkat!

Az állófűtés tavasszal is hasznos!

állófűtés

Beköszöntött a március, visszavonhatatlanul közelít a nyár. Azonban aki sokat utazik autóban, tudja, hogy a kocsi bizony még nagyon könnyen át tud hűlni, és ha szeretnénk elkerülni a megfázást, érdemes jól felöltözni vagy ideális esetben állófűtést beszereltetni.

Állófűtés használatával nem kell többet hideg járműbe ülnie hajnalonként vagy teljesen áthűlt autóba szállnia, ha este akadt dolga. Nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy a hidegindítás még tavasszal is megviseli a jármű motorját, nem csak akkor, amikor keményebb fagyok uralkodnak. Állófűtéssel azonban megnövelhető a motor élettartama, megelőzhetőek a súlyosabb károsodások.

Az állófűtés kiemelten fontos, ha valaki külföldön is sokat utazik. Tőlünk északabbra és keletebbre is még mindig hideg tombol, nyugaton pedig az Alpokban kifejezetten téli körülmények fogadják az autósokat.

Forduljon hozzánk bizalommal, és szereltessen Ön is állófűtést autójába! Szívesen adunk bővebb tájékoztatást elérhetőségeinken!

Állófűtés nélkül ne vágjon neki a síelésnek!

állófűtés

Még javában tart a síszezon, ráadásul sokan szívesen használják ki az utószezon kínálta kedvezményeket is, és márciusban vágnak neki a síelésnek. Ön is így van vele? Még akkor se induljon el állófűtés nélkül, ha itthon már jó idő van!

Sajnos sokan úgy gondolkoznak, hogyha Magyarországon már jó idő van, akkor ez bizonyára egész Európára igaz. A március azonban a hegyekben még javában téli hónap, ezért síelni ilyenkor is csak megfelelően felkészített autóval szabad elindulni! A jó műszaki állapot alapvető, de fontos, hogy mindig legyen a kocsiban hólánc, vigyünk elég meleg ruhát és érdemes az állófűtésbe is beruházni. Az állófűtésnek köszönhetően a jármű nem hűl ki akkor sem, ha egy baleset vagy hóvihar miatt sokáig egy helyben kell állni, és ezzel rengeteg kellemetlen szituáció megelőzhető. Hidegben ülni nem csak nagyon rossz, hanem az egészségre is veszélyes!

Forduljon hozzánk bizalommal, ha szeretné állófűtéssel felszerelni autóját! Vegye fel velünk a kapcsolatot még ma, és vágjon neki a síelésnek egy minden szempontból felkészített járművel!

Az állófűtésre befektetésként is tekinthet!

állófűtés

Sok ember kerül abba a helyzetbe, hogy autója motorjától idő előtt meg kell válnia. Egyeseket ez teljesen váratlanul ér, hiszen nem gondolnák, hogy bármit rosszul csináltak volna a gépjármű használata során. Az igazság az, hogy több olyan dolog is van, amikről a vezetők nem is tudják, hogy mekkora kárt okoznak velük az alkatrészeknek. Ilyen például a téli időszakban a motorjáratás, amire az autó bemelegítéséhez van szükség, azonban emiatt minden egyes alkalommal veszít az alkatrész az élettartamából. Amennyiben Önnek is hasonlóan telnek a téli reggelek, ne terhelje tovább a motort, hanem válassza inkább az állófűtést!

Az állófűtés alkalmazásával nem lesz többé szükség arra, hogy hosszú percekig járassa téli reggeleken az autót, mert a szerkezet szinte azonnal felmelegíti a motort. Ezáltal elkerülheti, hogy a hidegindítás miatt idő előtt meg kelljen várnia a motortól. Mivel a szerkezetek gondoskodnak az alkatrész élettartamának növeléséről, egyúttal befektetésként is tekinthet megvásárlásukra.

Az állófűtés beépítése a legjobb döntés a motor védelmének érdekében! Ha felkeltettük érdeklődését, és kérdései lennének ezzel kapcsolatban, keressen bennünket bizalommal elérhetőségeinken, kollégáink készséggel állnak a rendelkezésére!

Az állófűtés környezeti előnyeiről röviden

tachográf szerviz

A hideg téli reggeleken sok gépjárműtulajdonos hosszú percekig járatja a motort az induláshoz, hogy az üzemi hőfokra melegedjen. Egyesek nem is gondolnák, hogy ezzel milyen károkat okoznak a környezetnek, nem véletlen, hogy több országban is tiltják a gépjárművek álló helyzetben történő járatását. Amennyiben Ön szeretne olyan megoldást találni, amivel könnyebb beindítani az autót, és ehhez nincs szükség a motor több perces járatására, válassza az állófűtést!

Az állófűtés jelentős mértékben megkönnyíti a téli reggeleken az elindulást, és még a környezetet sem károsítja. A szerkezet rövid idő alatt felmelegíti a motort és az utasteret, így pedig nincs szükség arra, hogy az elinduláshoz hosszabb ideig járassa a gépjárművet. Mivel így jelentős mértékben csökkenhet a károsanyag kibocsátás, nem károsíthatja a környezetet.

Az állófűtéssel Ön is hozzájárulhat a környezetvédelemhez! Ha felkeltettük érdeklődését, szeretne bővebb információkat megtudni a szerkezetről és az ezzel kapcsolatos szolgáltatásunkról, keressen bennünket bizalommal elérhetőségeinken!

Tachográf adatmentés rövid határidővel!

tachográf adatmentésA tachográf adatmentést bizonyos időközönként minden cégnél be kell iktatni, a törvény szerint maximum 28 naponként. Ezt fontos betartani, hiszen különben könnyen elveszhetnek az adatok. Természetes, hogy a vállalkozások olyan partnert keresnek, ahol gyorsan, szakszerűen elvégzik a tachográf adatmentést. Ha Önnek is erre van szüksége, a legjobb helyen jár, ugyanis ránk rövid határidővel számíthat!

Cégünk nagy tapasztalattal rendelkezik a tachográfokkal kapcsolatban. A velük kapcsolatos szolgáltatásainkat minden esetben rövid határidővel végezzük, így biztos lehet benne, hogyha ránk bízza a tachográf adatmentést, akkor csak jól járhat! A gyors rendelkezésre állás ellenére kedvező áron biztosítjuk a szolgáltatást, velünk nem kell aggódnia súlyos kiadásoktól sem.

Forduljon hozzánk bizalommal, ha szeretné a tachográf adatmentést egy profi cégre bízni, ami rövid határidővel dolgozik! A részletekről érdeklődjön munkatársainktól a megadott elérhetőségeinken, ők szívesen válaszolnak minden kérdésére!

Facebook

YouTube

Azonnali elérhetőség
Tel:
06-30/458-1185
Email:
kunstarbt@globonet.hu