Blogger

Szempontok a tachográf szereléshez

21 november 2023

Hozzászólás:

Off
 november 21, 2023
 Off
tachográf szerelés

Szempontok a tachográf szereléshez

Kategória: Hírek

A fuvarozással, személyszállítással foglalkozó cégeknek saját járműflottájuk van. A flotta járművei nem kerülhetik el a tachográf szerelést.

A tachográf vagy menetíró minden olyan fuvarozó járműben kötelező berendezés, aminek az össztömege eléri a  3500 kilogrammot vagy pedig a befogadóképessége meghaladja a 9 főt. A menetíró olyan eszköz, ami a jármű teljes útja alatt praktikus információkat gyűjt és raktároz a memóriájára. A menetíró eredeti, analóg változata mellett a modern, digitális modellek is jelen vannak. Mitől függ, hogy melyik típus kerül a járműbe? Többek között a jármű útja a mérvadó, a kérdés, hogy csak belföldön teljesít útvonalat vagy pedig külföldön is jár. A nemzetközi forgalomban is résztvevő járművekbe kötelező jelleggel, csak a digitális tachográf szerelése engedélyezett.

Támpontok a tachográfok szereléséhez

A külföldön is utakat teljesítő flották új és korábban forgalomba helyezett járműveiben, valamint a tachográfok cseréjénél is a digitális modelleket kell beszerelni. A belföldön közlekedő járművek esetében nagyobb a mozgástere a flotta tulajdonosának, mert a digitális mellett az analóg modelleket is választhatja, ha beszerelésről van szó. A jármű forgalomba helyezésének időpontjától függ a választás, ugyanis a 2006.05.01. előtti járművek még analóg tachográfokat kaphatnak, de a 2023.08.21. utániak már kizárólag csak második generációs intelligens tachográfot.

Egy digitális tachográf, maga a készülék nem javítható. Míg az analóg változatnál ezt meg lehet tenni, addig a digitális modelleket mindig újra kell cserélni és a csere után elvégezni a beállításokat. Hibáról akkor beszélünk, ha a készülék nem képes a szabályos használathoz szükséges módon működni. Ezt egyébként a hibakódok is jelzik a sofőrnek. Jó tudni, hogy egyes hibakódok a kezeléssel kapcsolatos problémákra vezethetők vissza.

A csapatunk jártas minden, tachográf szereléssel, javítással, illesztéssel, adatmentéssel stb. kapcsolatos feladatban. Az ügyfeleinknek gyors ügyintézést, precíz kivitelezést biztosítunk minden alkalommal. Az időpont egyeztetéshez keresse kollégánkat a megadott elérhetőségeink bármelyikén!

Comments are closed.

Facebook

YouTube

Azonnali elérhetőség
Tel:
06-30/458-1185
Email:
kunstarbt@globonet.hu