Blogger

Sebességkorlátozó beépítés a biztonságosabb utakért

26 június 2023

Hozzászólás:

Off
 június 26, 2023
 Off
Sebességkorlátozó beépítés

Sebességkorlátozó beépítés a biztonságosabb utakért

Sebességkorlátozó beépítéssel is foglalkozunk, ha tervezi, hogy ilyen berendezést szereltet a járművekbe. A sebesség határok betartása múlhat csakis az autón.

Az autós közlekedést sokan választják, mert gyors és kényelmes módja is az utazásnak. A vállalkozások számára is jó döntés, ha fuvarozással foglalkoznak, mert saját járműparkkal a megbízások teljesítése jóval kiszámíthatóbb. Az autóval azonban gond is adódhat, ha valamilyen közlekedési szabályt megszeg a sofőrje. A leggyakoribb szabályszegés a sebességhatárok átlépése, ami balesetveszélye és büntetéssel is együtt jár.

A legújabb autókban már kötelezően beszerelt sebességkorlátozó rendszer található. A cél a kevesebb közúti baleset és a szabályos közlekedés ösztönzése. Az ilyen rendszert nem tartalmazó járművekbe utólag is be lehet szerelni sebességkorlátozó berendezést, ami nem csupán csak jelzi a határátlépést, hanem egyszerűen szabályozza, hogy mire képes a gépjármű. Előnyös a tachográf illesztéssel egy időben a sebességkorlátozó beépítését is megrendelni.

Sebességkorlátozás az autóban, kevesebb baleset

Miért előnyösebb egy olyan berendezés, ami szabályozza, hogy mekkora sebességgel mehet az autó, mint az a rendszer, ami csupán jelez? A jelző rendszer az utakon kihelyezett táblákat olvassa be, illetve a jármű gps adataival dolgozik. Az adatok beolvasása egyrészt nem mindig megbízható, másrészt a sofőrnek ugyanúgy figyelnie kell.

A sebességkorlátozó ezzel szemben kizárja a gyorshajtás lehetőségét is. Ennek köszönhetően minden egyes berendezéssel ellátott autó hozzájárul a biztonságosabb közlekedéshez. Hosszabb utaknál, autópályán nagyon hasznos ilyen berendezéssel haladni. Az utakon bekövetkező halálos balesetek majdnem fele ugyanis a sebességhatárok meghaladása miatt következik be.

A csapatunk lépést tart az igényekkel és a szállítmányozás, fuvarozás szereplőinek termékekkel, szolgáltatásokkal segít. Amennyiben bármelyik felkeltette az érdeklődését és szüksége van a beszerelésre, ellenőrzésre stb. lépjen kapcsolatba a kollégáink egyikével, az elérhetőségeinken!

Comments are closed.

Facebook

YouTube

Azonnali elérhetőség
Tel:
06-30/458-1185
Email:
kunstarbt@globonet.hu