Blogger

Ne hagyja veszni az adatokat, kérjen tachográf adatmentést!

17 november 2022

Hozzászólás:

Off
 november 17, 2022
 Off
Tachográf adatmentés

Ne hagyja veszni az adatokat, kérjen tachográf adatmentést!

Kategória: Hírek

A tachográf adatokat gyűjt a járműről és annak az útjáról. Ezek az adatok a tachográf adatmentéssel válnak archív információkká.

Az információkat nem csak gyűjteni kell, hanem letölteni, elmenteni, valamint archiválni is. Az így összegyűlt adatmennyiség az, amiből a tényleges előnyök származnak majd a jármű tulajdonosa és vezetője számára is. Az adatok precíz kezelésével kamatoztatni tudja a birtokába került információkat. A tachográf adatainak kezelése nem csupán ajánlott, de előírás is.

A tachográf kezelését minden járművezetőnek meg kell tanulnia, mindegy, hogy a személyszállítás, a fuvarozás vagy éppen a szállítmányozás az a terület, ahonnan információkat gyűjt a menetíró készülékkel. A készülék kettő helye ment adatokat, az egyik a sofőrkártya, a másik a készülék központi memóriája. Az előbbin tárolódik a vezetéssel összefüggő adatmennyiség, az utóbbin pedig a járműről megszerzett információk.

tachográf adatmentése a két adatgyűjteményre vonatkozóan eltérő számokkal dolgozik. A sofőr kártya adatait minden 28 nap után kell letölteni, a tachográf memóriáját pedig kilencven nap elteltével kell kiüríteni. Jó tudni azt is, hogy az adatok letöltése a kártyákról nem törli az ott tárolt információt. Az információ csupán akkor fog elveszni, ha a kártyák valamelyike betelik. Tehát a rendszeres adatletöltés azt a célt is szolgálja, hogy a tachográf által begyűjtött információk ne vesszenek el, valamint kielemezhessék őket a tachográf szervizben dolgozó szakemberek. Lehetőség van ennél gyakoribb adatletöltésre is, ami az adatmentés érdekében javasolt is.

A letöltést a tachográf adatmentés követi. A mentésnek köszönhetően az információ már biztonságban van és az illetékesek bármikor hozzá tudnak férni. Keresse bizalommal a mi tachográf szervizünket, ha a tachográf adatmentés és az ezzel kapcsolatos egyéb tevékenységek is aktuálisak!

A weboldalunkon szerepel minden elérhetőségünk, kérjen időpontot a kollégáinktól a választott szolgáltatásra a megadott elérhetőségeink egyikén!

Comments are closed.

Facebook

YouTube

Azonnali elérhetőség
Tel:
06-30/458-1185
Email:
kunstarbt@globonet.hu