Blogger

Mit jelent a digitális tachográfok javítása?

24 március 2023

Hozzászólás:

Off
 március 24, 2023
 Off
digitális tachográf javítás

Mit jelent a digitális tachográfok javítása?

Mit jelent a digitális tachográf javítás? Eláruljuk, hogy nem egészen ugyanazt, mint a hagyományos, korongos menetíró készülék esetében.

A műszaki hibás készülékekkel kapcsolatban mindenki tudja, hogy mi a teendő. Ha azt szeretné a tulajdonos, illetve a berendezés használója, hogy ismét működjön a készülék, szervizbe kell vinni. A szervizben a karbantartást és a javítást is képzett és rutinos szakemberek végzik el. Ők tudják, hogy mit tegyenek, ha meghibásodott tachográf kerül a kezükbe.

Analóg és digitális, nem ugyanaz

Egy meghibásodást mutató tachográffal két dolgot tehet a szerelő. A készüléket megjavítja, ha olyan a hiba, amit orvosolni lehet, illetve kicseréli, ha nem marad más lehetőség.

A tachográfokat analóg és digitális készülékekre csoportosíthatjuk. Az előbbiek a hagyományos menetíróknak felelnek meg. A korongos változatot akár járműben vagy abból kiemelve is lehet javítani, a javítás általában nem vesz igénybe sok időt. Miután a szükséges alakításokat elvégezték, még hátra van a megbontott plombájú készülék kalibrálása és a visszaillesztése.  Itt jön a csavar, ugyanis a digitális tachográf javítás, mint olyan, félrevezető megnevezés egy tevékenységre, ami mást jelent.

Használja szabályosan a készüléket!

A digitális menetírókat nem lehet javítani, csakis cserélhetőek. Ebből az következik, hogy ha egy digitális modell már nem tud szabályosan működni, akkor csak egyetlen lehetőség marad, a régit egy új készülékre kell kicserélni. Hibás tachográffal szigorúan tilos közlekedni és dolgozni, mert az bírságot von maga után az érvényben lévő szabályok értelmében. Amennyiben a tulajdonos betartja a készülékre vonatkozó kezelési, karbantartási, ellenőrzési és javítási követelményeket, úgy szabályosan tud vele dolgozni hosszú távon is.

A tachográf szervizünkben minden típusú menetíró készüléket fogadunk és kezelünk. A szolgáltatásaink részletes ismertetését megtalálja a honlapunkon. Keressen minket bizalommal, amennyiben meggyűlt a baja a tachográffal! Gondoskodunk arról, hogy mielőbb új vagy javított tachográf kerüljön vissza a járműbe.

Comments are closed.

Facebook

YouTube

Azonnali elérhetőség
Tel:
06-30/458-1185
Email:
kunstarbt@globonet.hu