Blogger

Miért fontos az analóg tachográf készülékek hitelesítése?

27 október 2022

Hozzászólás:

Off
 október 27, 2022
 Off
analóg tachográf készülékek hitelesítése

Miért fontos az analóg tachográf készülékek hitelesítése?

Kategória: Hírek

Az analóg tachográfokat még mindig használják szállításhoz, fuvarozáshoz, rendszeresen Az analóg tachográf készülékek hitelesítése sem maradhat el.

Hiába a digitális tachográf elterjedése, az analóg készülékek még sok járműben teljesítenek szolgálatot, mert hűségesen tudják dokumentálni az út részleteit. A tachográf típusától függetlenül minden készüléket karban kell tartani és alávetni az előírt ellenőrzéseknek. Ez alól az analóg tachográf sem kivétel.

Az egyik, rendszeresen sorra kerülő ellenőrzés az analóg tachográf készülékek hitelesítése. A hitelesítésre minden készülék tulajdonosának el kell vinnie a tachográfokat, méghozzá egy olyan szervizbe, ahol ezzel a szolgáltatással foglalkoznak.

Az analóg tachográf készülékek hitelesítése nem ugyanazt jelenti idő szempontjából, mint a digitális készülékek esetében. Az analóg verziót ritkábban kell hitelesíteni, legalábbis akkor, ha időszakos hitelesítésről van szó. Hat évente alaposan átvizsgálják a szervizben a készüléket és megbizonyosodnak arról, hogy pontos beállításokkal, megbízhatóan képes e működni. Ha ez megtörténik, a tachográfot visszajuttatják a tulajdonosnak, aki továbbra is használni tudja.

Az analóg tachográf készülékek hitelesítésre nem csak időszakosan kell sort keríteni. Bizonyos hatások eredményeképpen fennáll a kockázata annak, hogy a készülék nem működik precízen. A tachográf pontosságát ellenőrizni kell javítást követően vagy pedig akkor, ha újra forgalomba helyezték. Mindezt elvégzik a szervizben, ahol a célnak megfelelő eszközök állnak rendelkezésre. Egy út alapos dokumentálása múlik azon, hogy megtörtént e az analóg tachográf készülékek hitelesítése.

A tachográfokkal kapcsolatos szolgáltatásokat határidőre elvégezzük és gondoskodunk arról, hogy a készüléket visszakapja az ügyfél, méghozzá teljesen megbízható állapotban. Ha bármilyen gondja akad a készülékkel vagy egy soron következő kötelezettségének szeretne eleget tenni, csak keressen minket bizalommal! Hamarosan ismét útnak indulhat a beszerelt tachográffal!

Comments are closed.

Facebook

YouTube

Azonnali elérhetőség
Tel:
06-30/458-1185
Email:
kunstarbt@globonet.hu