Blogger

Digitális tachográf javítás szabályos fuvarokhoz

21 március 2024

Hozzászólás:

Off
 március 21, 2024
 Off
digitális tachográf javítás

Digitális tachográf javítás szabályos fuvarokhoz

Kategória: Hírek

A digitális tachográf javítása mellett egyéb tevékenységeket is elvégeznek egy tachográf szervizben. Miben tér el az analóg és a digitális  tachográf  szervizelése?

A menetíró készülékeket a fuvarozás területén dolgozó járművekbe kötelező beszerelni. Adatrögzítést végeznek, ami minden út közben történik. A jármű útvonala, sebessége, pihenői, indulásai és megállásai szerepelnek a készülék memóriájában.

Az analóg, régebbi változat egy korong formájában kapott helyet a járműben, a modern  tachográf  pedig sofőrkártyaként működik, ami minden esetben névre szól, az adott sofőrhöz köthető és az általa megtett fuvarokhoz.

A digitális  tachográf  kezelése

A digitális  tachográf  használatával a sofőrök rá vannak kényszerítve arra, hogy egy fuvar során a szabályokat szigorúan betartsák. A kipihent sofőr nem fog balesetet okozni és a fuvart is időben teljesíti. A pihenőidők betartása is a szabályok listáján található. A menetrend szerinti leállást tehát be kell tervezni és meg kell állni, amikor szükséges, mert a  tachográf  kérlelhetetlen. A tervtől történő eltéréseket rögzíti, a szabályszegés pedig következményekkel jár.

A  tachográf  persze csak akkor tudja betartatni a szabályokat, ha a működése megbízható. Egy ilyen, digitális készülék az analóg modellhez képest más fajta meghibásodást produkál. A készülékben műszaki hiba léphet fel, az adatok rögzítésének hibája vagy alkatrészek sérülése is okozhat gondot.

A javítás szó szerinti értelemben nem lehetséges. digitális tachográfokat lehet illeszteni, kalibrálni, aktiválni, letölteni az adataikat, de ha egyszer elromlottak, nincs lehetőség megjavítani őket. Egyetlen lehetőségként a teljes tachográfcsere marad.

A cserét szintén rá tudja bízni az ügyfél a tachográf szervizre, ahol elvégzik a szükséges intézkedéseket. Csak ezután lehet ismét az adott járművel szabályos fuvarokat indítani. A cég és az alkalmazottak érdeke, hogy kifogástalan állapotban lévő és szabályokhoz igazodó működésű készüléket kapjon minden egyes jármű.

Comments are closed.

Facebook

YouTube

Azonnali elérhetőség
Tel:
06-30/458-1185
Email:
kunstarbt@globonet.hu