Blogger

Az analóg és a digitális tachográf javítás közötti különbségek

21 május 2024

Hozzászólás:

Off
 május 21, 2024
 Off
digitális tachográf javítás

Az analóg és a digitális tachográf javítás közötti különbségek

A fuvarozással foglalkozó cégeknek érdemes többet megtudni arról, hogy mivel jár a digitális tachográf javítás. Ismerje meg azt az eszközt, amit napi szinten használ!

A  tachográfokat gondozni kell

Az analóg és az újabb, digitális készülékek is igénylik a törődést, mert be kell őket állítani, adatot kell nyerni belőlük, esetenként pedig a javítás is szükségessé válhat. A javítást illetően ügyelni kell arra, hogy különböző eljárás vonatkozik az egyes tachográf típusokra.

Az analóg tachográfok esetében egyszerű a dolog, mert ezeket a készülékeket elegendő szakember kezébe adni, aki ért hozzájuk. A szakember alaposan átvizsgálja a készüléket, aminek során azonosítja a hibát, majd a rendelkezésére álló eszközökkel kijavítja. Ezután már csak vissza kell illeszteni a tachográfot a korábbi helyére. Ennek a típusnak a további előnye, hogy ki is lehet szerelni és úgy elvinni a szakemberhez.

A digitális tachográf már trükkösebb modell. A korongos készülékkel ellentétben a digitális változat semmilyen formában nem javítható. A digitális tachográf javítás, mint olyan, tehát félrevezető, mert nem létezik ilyen tevékenység. Néhány, apró hiba javítás megengedett, de egyéb esetben a törvényi szabályozás köti meg a szakemberek kezét. Az egyetlen opció a csere marad, amit szintén egy hozzáértő szakemberre kell bízni.

Bízza szakemberre a készüléket!

Amennyiben a tachográf tulajdonosa, használója hibát észlel a készülék működésében, haladéktalanul fel kell keresni az illetékeseket. Időpontot kell egyeztetni és ha beigazolódik a gyanú, akkor új eszközre lesz szükség. 

A tachográfok nélkül ma már nem létezik fuvarozás, ezért mindenkinek fontos alapszinten ismerni és érteni hozzá. Nemcsak a  tachográfok használata, de a  velük kapcsolatos teendők is hozzátartoznak a kezelésükhöz. Ha nem szeretne az adatletöltéssel, kiértékeléssel bajlódni, keressen minket bizalommal! 

szolgáltatásainkat érdemes igénybe venni, mert megkönnyítjük a szállítmányozás szereplőinek a munkáját. A további információkért lépjen kapcsolatba a kollégánkkal!

Comments are closed.

Facebook

YouTube

Azonnali elérhetőség
Tel:
06-30/458-1185
Email:
kunstarbt@globonet.hu