Blogger

A tachográf készülékek felülvizsgálata nálunk elkészül

17 augusztus 2022

Hozzászólás:

Off
 augusztus 17, 2022
 Off
tachográf készülékek felülvizsgálata

A tachográf készülékek felülvizsgálata nálunk elkészül

Kategória: Hírek

tachográf készülékek felülvizsgálata kötelezően elvégzendő feladat. Az ellenőrzéshez szüksége lesz egy olyan műhelyre, ahol ezt elvégzik.

A tachográf készülékekkel rendszeresen foglalkozni kell, a kalibrálás, ellenőrzés, szerviz és javítás mellett még a kötelező felülvizsgálatot is el kell végeztetni. A tachográf készülékek felülvizsgálatát hatósági jogszabály mondja ki, tehát ennek a kötelezettségnek az elhanyagolása komoly következményeket vonhat maga után. Az sem mindegy, hogy hol, kivel végezteti el ezt a feladatot. Olyan műhelybe kell vinni a készüléket, ami rendelkezik a felülvizsgálat elvégzéséhez szükséges felhatalmazással. Ha ez nincs meg, akkor a tachográf készülékek felülvizsgálata nem érvényes, a hatóság nem köteles elfogadni azt.

A tachográf készülékek felülvizsgálata kettő évente kötelező. Ekkor ellenőrzik a készülékkel kapcsolatban az illesztést. Az időszakos felülvizsgálatra viszont hat évente kell időt szakítani a menetíró tulajdonosának.Ekkor ellenőrzik a készülék megfelelő működését. Bizonyos esetekben ennél hamarabb is sor kerülhet a felülvizsgálatra. Amennyiben a járművön bizonyos alkatrészeket cseréltek ki, a tachográf készülék felülvizsgálatot el kell végeztetni. A hajtáslánc, a gumik, a váltó vagy a plomba cseréje, javítása ebbe a kategóriába tartozik.

A tachográf készülékek felülvizsgálata csupán pár órát vesz igénybe. Az elvégzett munkáról kapnia kell számlát, illetve jegyzőkönyvet az ügyfélnek, amit meg kell őriznie, hiszen ezzel tudja igazolni, hogy megtörtént a felülvizsgálat.

A tachográf készülékekkel kapcsolatos, különböző jellegű szolgáltatásokat tudjuk biztosítani azoknak az ügyfeleknek, akik menetíró készülékkel rendelkeznek. A fuvarozásra használt járműveket menetíróval kell felszerelni, amivel később is van dolga a tulajdonosnak. Forduljon bizalommal hozzánk, ha nem szeretne semmilyen kötelezettségével sem elcsúszni és fontos Önnek a tachográf készülék szabályos működése! Egyeztessen velünk időpontot a honlapunkon szereplő elérhetőségeink egyikén!

Comments are closed.

Facebook

YouTube

Azonnali elérhetőség
Tel:
06-30/458-1185
Email:
kunstarbt@globonet.hu