Blogger

A tachográf adatmentéssel fontos információkhoz juthat

18 december 2023

Hozzászólás:

Off
 december 18, 2023
 Off
tachográf adatmentés

A tachográf adatmentéssel fontos információkhoz juthat

A tachográf adatmentés minden eszköz tulajdonosának kötelező feladat. Nyugodtan ránk bízhatja, ha Ön nem tudja vagy nem szeretné elvégezni.

A tachográfot vagy menetíró készüléket jól ismerik azok a szakemberek, akik az utasszállítás, fuvarozás, szállítmányozás világának aktív szereplői. A digitális és egyben korszerűbb modellek használatát a hazai járművek számára szabályozás írja elő, méghozzá 2006 óta.

A mentés kötelező

A tachográfok funkciója, hogy a sofőr útjait elektronikusan rögzítsék. A rögzítésből származó adatok tükrözik azt, hogy mennyi időt vezetett és mennyi időt pihent a sofőr. A készülék két, különböző helyre menti az információkat, az egyik a tachográf memóriája, a másik pedig a gépjármű vezetői kártya.

Az adatokat nem lehet bármeddig tárolni a készüléken. Egyrészt azért nem, mert a tároló kapacitása véges, másrészt pedig azért nem, mert szabály írja elő a tachográf adatmentést. Az információk letöltésére kettő szám vonatkozik: 28 és 90. Ennyi naponta kell adatmentést végezni.

A lementett adatok nem foglalnak helyet a menetíró készüléken, a helyükre új információk kerülhetnek. Az adatokat ki kell elemezni és kategorizálni aszerint, hogy miről tudnak hasznos információt adni. A sofőr munkája mellett azt is meg tudja mondani egy adathalmaz, hogy egy baleset kialakulásában milyen szerep volt a járműnek.

A mentett adatokat többféle módon lehet hasznosítani

A tachográf memóriájában szerepel többek között az is, hogy a sofőr milyen gyorsan megy, milyen sebességgel vezet az utakon. A sebesség intenzitása, a gyorsulási és a lassulási idő ismerete, a jármű fordulatszám változásának ismerete is mesélni tud. További adatok is hasznosak lehetnek, mint például a jármű műszaki állapotát mutató információk.

A tachográf azért használható ilyen célra is, mert rendkívül rövid idejű adatrögzítést tud produkálni.

A tachográf szervizünkben szívesen látjuk azokat az ügyfeleket, akik igénylik a szakszerűen és határidőre elvégzett szolgáltatásokat. Minden, ami tachográffal kapcsolatos, az nálunk megtalálható, beleértve az illesztést, letöltést, de akár javítást is.

Comments are closed.

Facebook

YouTube

Azonnali elérhetőség
Tel:
06-30/458-1185
Email:
kunstarbt@globonet.hu